Головна Новини Світ США Блінкен розповів про новий план РФ, аби відвернути увагу від України: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен розповів про новий план РФ, аби відвернути увагу від України: подробиці

Держдеп США стурбований, що РФ може скористатися ескалацією конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

13 вересня 2022, 22:58
Поділіться публікацією:

Росія може скористатися загостренням військового конфлікту між Азербайджаном та Вірменією, аби відвернути увагу від війни в Україні. У Держдепі стурбовані цією ситуацією. Таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, CNN.

Блінкен розповів про новий план РФ, аби відвернути увагу від України: подробиці

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

 Державний секретар США вважає, що Росія може спеціально "сприяти" конфлікту між Вірменією та Азербайджаном, аби у світі забули про війну в Україні.

"Але якщо РФ дійсно зможе використовувати свій вплив на благо, тобто знову заспокоїти ситуацію, покласти край насильству і закликати людей до сумлінної участі в побудові світу, це буде позитивним моментом", -  заявив Блінкен.

Окрім цього, він розповів, що вчора поговорив з лідерами Азербайджану та Вірменії, закликав їх докласти усіх зусиль, аби зупинити конфлікт та повернутися до переговорів про побудову "міцного миру між їхніми країнами".

"Ми знову стали свідками спалаху бойових дій, в чому ніхто не зацікавлений", — сказав Блінкен.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про загострення між Азербайджаном та Вірменією. Відбувається чергове військове загострення між Азербайджаном та Вірменією. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вже зателефонував із проханням про допомогу російському диктатору Путіну та президенту Франції – Макрону. Генерал армії України, екс-глава Зовнішньої розвідки України Микола Маломуж звертає увагу на те, що Азербайджан має явну підтримку з боку Туреччини. І вибрав зручний момент для наступальних дій, розуміючи, що зараз Вірменія не може активно протистояти у Нагірному Карабаху. А росія не здатна їй у цьому допомогти.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини