Головна Новини Світ США Блінкен розповів, скільки грошей зібрали партнери на відновлення енергетики України
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен розповів, скільки грошей зібрали партнери на відновлення енергетики України

Блінкен заявив, що за 2 роки "країни G7+ мобілізували понад 4 мільярди, і цей процес триває".

23 вересня 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

Країни G7 та інші міжнародні партнери зібрали понад 4 мільярди доларів для відновлення енергетичної інфраструктури України після початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час міністерського засідання у форматі G7+ у Нью-Йорку, яке було присвячене підтримці українського енергосектору. Інформацію надав   "Укрінформ".

Блінкен розповів, скільки грошей зібрали партнери на відновлення енергетики України

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

Блінкен зазначив, що країни G7 та їхні партнери активно працюють над мобілізацією ресурсів, аби допомогти українському народові забезпечити енергетичні потреби, а також гарантувати стабільне постачання електроенергії. Зокрема, за останні два роки було зібрано понад 4 мільярди доларів, і ця сума продовжує збільшуватись.

Державний секретар наголосив, що нові внески було оголошено лише за останній місяць з боку Німеччини, Нідерландів та інших країн. Також США значно збільшили свою фінансову підтримку. У червні віцепрезидентка Камала Гарріс повідомила про надання 500 мільйонів доларів, а минулого місяця США додали ще 300 мільйонів доларів, довівши загальну суму допомоги у цій сфері до 1,8 мільярда доларів.

Блінкен підкреслив, що ці фінансові ресурси мають бути спрямовані на конкретні потреби, щоб допомогти Україні пережити майбутню зиму, яка буде складною через постійні російські удари по енергетичній інфраструктурі.

Під час міністерського засідання в Нью-Йорку учасники обговорили поточну ситуацію та плани щодо відновлення енергосектору України в найближчій перспективі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Блінкен відповів, чи має Польща можливість збивати російські цілі

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини