Головна Новини Світ США Блінкен заявив, що американських військових в Україні не буд. Чого боїться Вашингтон
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен заявив, що американських військових в Україні не буд. Чого боїться Вашингтон

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що позиція Білого дому дуже чітка і полягає в тому, що американських військових на українській землі не буде, про це він сказав в інтерв'ю телеканалу LCI

3 квітня 2024, 17:47
Поділіться публікацією:

Чинна адміністрація виключає будь-яку можливість розгортання військ Сполучених Штатів на території України, заявив Ентоні Блінкен.

Блінкен заявив, що американських військових в Україні не буд. Чого боїться Вашингтон

Ентоні Блінкен

"Політика президента Байдена чітка. Американських військ на українській землі не буде"
, – заявив держсекретар.

Окрім того, він пояснив, чому Вашингтон не підтримує відправку американських військ в Україну. За його словами, таке рішення могло би наблизити Сполучені Штати до прямого конфлікту із Російською Федерацією. Як додав Блінкен, у Білому домі хочуть уникнути цього.

"Це не в наших інтересах і не в інтересах членів Альянсу"
, – підкреслив Блінкен.

Окрім того, наразі держсекретар утримався від відповіді на питання про те, чи потрібен консенсус із боку НАТО, якщо окремі країни вирішать відправити свої війська в Україну.

"Я утримаюсь від гіпотез на майбутнє, але наша політика дуже чітка"
, — підкреслив держсекретар.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, Ентоні Блінкен повідомив, що Сполучені Штати не підтримують удари, які завдає Україна по російським територіям. Ймовірно, мова йде про те, що Україна завдає удари по російським НПЗ. Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати нібито закликали Київ припинити такі удари, бо вони приводять до здорожчання нафтопродуктів, а також можуть спричинити загострення у війні.

Таку позицію США розкритикували навіть їх одвічні прибічники в Україні. За їх словами, Україна має право завдавати ударів по тих об’єктах, які працюють на російську армію. Разом з тим, вони закликали Сполучені Штати врешті ухвалити виділення допомоги Україні і додали, що гарантувати безпеку країні зможе тільки її членство в НАТО, а також військові ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 квітня 2024, 17:11

Коли провокували розпалювали починали ... чим думали? Не вмієш їздити не починай руху! Діяли за принципом: почнемо їхати, а далі воно покаже. Очі бачили? Коли виїхали на автостраду, а по переду ще небезпечна зруйнована ділянка, збоку оползень та обвали - від переляку руками очі закрили. Тепер чекайте коли за кермо республіканці з Трампом візьмуться.


Новини