Головна Новини Світ США Блінкен заявив про готовність відвідати Китай: що цьому має передувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен заявив про готовність відвідати Китай: що цьому має передувати

У Білому домі заявили, що відносини з Китаєм – це не нова "холодна" війна

12 квітня 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що вирушить з візитом до Китаю, як тільки для цього дозріють відповідні умови. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-конференцію держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Блінкен заявив про готовність відвідати Китай: що цьому має передувати

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Наші відносини з Китаєм – це не нова "холодна" війна, не тертя, не напруженості. Що стосується мого візиту до Китаю, коли дозріють відповідні умови, я, звичайно, буду з нетерпінням чекати на нього", — заявив Держсекретар США.

При цьому, за його словами, Сполучені Штати вважають за важливе продовжувати шукати шляхи зміцнення відносин з Китаєм. Він також наголосив, що відносини між Пекіном та Вашингтоном одні з найзначніших, а також найскладніших.

"Щодо Китаю, ми також готові співпрацювати з ним там, де це відповідає нашим та його інтересам, інтересам усього світу, з низки питань, які ми позначили як транснаціональні проблеми, які жодна країна не зможе вирішити поодинці. І це принесе користь всім нам і всьому світу, якщо ми знайдемо способи співробітництва", — додав Блінкен.

Читайте також на порталі "Коментарі" — витік секретних документів спричинив кризу у відносинах між США та союзниками з Європи, Азії, Близького Сходу та Києва, повідомляє "Politico", з посиланням на чотири джерела. Так, Україна навіть змінила деякі свої військові плани. У самому Пентагоні визнали, що було опубліковано надзвичайно таємну, засекречену інформацію, яка становить дуже серйозний ризик для національної безпеки США. Про що говорить те, що відбувається? Як ситуація може розвиватись далі? Чи справді вона може вплинути на наш запланований наступ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російські окупанти натякнули, що невдовзі у Криму може стати небезпечним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини