Головна Новини Світ США Блінкен знову їде до Китаю: ЗМІ дізналися, що він буде говорити Сі Цзіньпіню
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен знову їде до Китаю: ЗМІ дізналися, що він буде говорити Сі Цзіньпіню

Блінкен збирається натиснути на Сі Цзіньпіна

21 квітня 2024, 17:59
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен наступного тижня збирається до Китаю. Політик планує обговорити кілька важливих питань, зокрема, підтримку Пекіном російських окупантів у їхній війні проти України. Про це пише CNN з посиланням на власне джерело з Державного департаменту США.

 Блінкен знову їде до Китаю: ЗМІ дізналися, що він буде говорити Сі Цзіньпіню

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

Американський чиновник розповів ЗМІ, що 24-26 квітня під час поїздки до Китаю Блінкен буде зустрічатися високопосадовцями  уряду Шанхаї та Пекіні.

"Три основні цілі поїздки до Китаю. По-перше, досягти прогресу з ключових питань; по-друге, чітко і безпосередньо висловити занепокоєння з приводу двосторонніх регіональних і глобальних проблем; і по-третє, обговорити відповідальне управління конкуренцією", – йдеться  у повідомленні.

Окрім цього, йдеться, що Блінкен планує натиснути на Сі Цзіньпіна щодо китайської підтримки російським окупантам. Також він хоче обговорити порушення прав людини у Китаї, несправедливу економічну та торгівельну практику, ситуацію на Близькому Сході, адже Китай має вплив на Іран.

"І, звичайно, держсекретар обговорить виклики в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи провокації КНР у Південнокитайському морі та загрозливу риторику і безрозсудні дії Північної Кореї… Також держсекретар підтвердить важливість миру і стабільності стосовно Тайваню", – додав чиновник.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Блінкен назвав країну, завдяки якій Путін може продовжувати війну проти України. Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував Китай за підтримку оборонної промисловості Росії, заявивши, що офіційний Пекін є основним постачальником критично важливих компонентів для загарбницької війни, яку РФ веде проти України. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини