Головна Новини Світ США Блінкен зробив нову заяву про $ 300 млрд заморожених російських активів: чи передадуть їх Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен зробив нову заяву про $ 300 млрд заморожених російських активів: чи передадуть їх Україні

Блінкен заявив, що вони шукають можливість передати Україні російські гроші

5 жовтня 2023, 20:35
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати  разом з європейськими партнерами  ознайомлюються з правовими підставами, щоб  використати  заморожені російські активи для відбудови  України. Мова йде  про 300 мільярдів доларів. Про це   сказав держсекретар Сполучених Штатів  Ентоні Блінкен, беручи участь  в дискусії, яка відбулась в Університеті Техасу в Остіні.

Блінкен зробив нову заяву про $ 300 млрд заморожених російських активів: чи передадуть їх Україні

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

"На мою думку, якщо ти щось зламав, то плати. І якщо росіяни зламали, вони повинні за це заплатити. І один із способів це зробити — саме через ці активи. Ми повинні переконатися, що для цього є юридична база. Як я і зазначив, оскільки більшість цих активів — в Європі, європейці також повинні бути переконані, що для цього існує юридична основа", — заявив Блінкен.

Як стверджує  держсекретар Сполучених Штатів, коли  дозволити РФ  продовжити те, що ця країна коїть в Україні без покарань, то піде  сигнал  багатьом країнам світу, що мають намір  розпочати агресію, бо це теж  зійде їм з рук.

"Це відкриття ящика Пандори з конфліктами. Нікому не буде добре в цьому світі, світі конфлікту й агресії", — переконаний  Блінкен.

За словами держсекретаря США, в такій ситуації  Сполучені Штати  незмінно будуть  втягнуті в конфлікт, і це обійдеться  значно дорожче, ніж надання  підтримки  Україні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Блінкен зробив нову заяву про застосування Україною західної зброї. Українська влада та ЗСУ мають право самостійно приймати рішення, де і в яких обставинах застосовувати озброєння, передане західними союзниками. 

Він уточнив, США не збираються "заохочувати" завдання ударів української армії по території Росії і не підтримують подібні атаки. При цьому держсекретар уточнив, що остаточне рішення щодо здійснення цих атак у будь-якому випадку залишається за українським керівництвом. Тільки українські командири, які безпосередньо приймають важливі рішення на полі бою, найкраще знаю, де і за яких обставин максимально ефективно застосувати ту чи іншу зброю.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини