Головна Новини Світ США Боляче і неочікувано: США вдарили по Росії новими санкціями
commentss НОВИНИ Всі новини

Боляче і неочікувано: США вдарили по Росії новими санкціями

Мінфін США ввів проти терористичної Росії пакет нових санкцій, який вже дошкульно вдарив по країні-агресору

12 червня 2024, 20:00
Поділіться публікацією:

12 червня Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти Московської біржі, де в Росії торгуються акції компаній, та Національного клірингового центру, що виступає посередником у валютних торгівельних операціях. В заяві Мінфіну відзначається, що російський президент Володимир Путін раніше затвердив низку заходів для залучення капіталу через Московську біржу від російських осіб та осіб з "дружніх країн". Це дозволяє акціонерам отримувати прибуток від військових операцій Кремля через інвестиції в російський державний борг, російські корпорації та провідні оборонні підприємства.

Боляче і неочікувано: США вдарили по Росії новими санкціями

Санкції проти Росії

Нові санкції США також торкнулися Національного клірингового центру, який є контрагентом у всіх валютних угодах на Московській біржі; Національного розрахункового депозитарію, що є центральним депозитарієм цінних паперів у Росії; та страхових компаній "Согаз" і РНПК. Після накладення американських санкцій Московська біржа оголосила про припинення торгів доларом і євро з 13 червня та зупинку всіх торгів інструментами з розрахунками в доларах і євро.

Крім того, Міністерство фінансів США оголосило санкції проти російських проектів скрапленого природного газу (СПГ), які наразі реалізує Москва. Американські санкції стосуються семи компаній, які беруть участь у трьох російських проектах СПГ: Обський СПГ, "Арктик СПГ-1" та "Арктик СПГ-3". Ці компанії займаються будівництвом заводів з переробки та скраплення природного газу в Росії, управлінням і наглядом за будівельними проектами, а також геологічною розвідкою та розробкою майданчиків для видобутку СПГ. Одна з них, "Міжнародний інноваційний центр морських конструкцій і судноремонту", також бере участь у будівництві танкерів для перевезення скрапленого природного газу. Під санкції потрапили сім СПГ-танкерів на різних етапах будівництва, з яких чотири належать вже підсанкційній компанії "Совкомфлот".

Також Мінфін додав до санкційного списку понад 100 російських компаній, пов'язаних з військово-промисловим комплексом Росії. У списку згадуються російські виробники військової техніки – від безпілотників до кораблів – та компонентів до неї, компонентів вибухівки, боєприпасів, електроніки, а також заводи з ремонту військової техніки.

Окремо в указі Мінфіну США зазначено "Банк Точка", заснований у 2023 році для надання фінансових послуг "суб'єкту, що забезпечує амуніцією російських військовослужбовців", та російська компанія "Экодор", яка займається перевезенням російських військових вантажів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, хто допомагає Росії обходити санкції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини