Головна Новини Світ США Будинки палають, людей евакуюють: що відбувається в Каліфорнії (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Будинки палають, людей евакуюють: що відбувається в Каліфорнії (ВІДЕО)

На Заході США, включно з Каліфорнією, в результаті аномальної спеки почалися лісові пожежі: людей довелося евакуювати

11 липня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

У штаті Каліфорнія (США) через аномальну спеку спалахнули лісові пожежі, які знищили вже більше десятка будинків. Ліквідація вогню співробітникам служби пожежної безпеки дається важко.

Будинки палають, людей евакуюють: що відбувається в Каліфорнії (ВІДЕО)

Лісові пожежі у Каліфорнії / Фото: apnews

Видання Apnews повідомляє, що міська влада вже евакуювала близько 3 тисяч жителів і закрила 200 кв. миль Національного лісу Плумас, розташованого в Північній Каліфорнії.

Полум'я піднялося до 31 метра у висоту, тому пожежникам важко ліквідувати вогонь. До гасіння залучили літаки, але повітря настільки сухе, що частина води, скинута повітряними суднами, випаровується, ледь торкаючись землі.

Прогнози метеорологів невтішні, тому що спека найближчим часом не спаде, а значить ситуація буде залишатися такою ж.

Зазначимо, що минулого літа американська Каліфорнія також страждала від масштабних пожеж, які були викликані аномальною спекою. Вогонь охопив дев'ять штатів, у результаті події загинуло понад 30 осіб, а десятки — пропали безвісти. Тисячі людей залишилися без даху над головою.

Нагадаємо, що у вересні 2020 року близько сотні лісових пожеж вирували на західному узбережжі США, в результаті чого штати Каліфорнія, Орегон і Вашингтон були повністю оповиті димом. Місцеві жителі повідомляли, що через дим і гар у повітрі на вулиці неможливо дихати. Найбільше руйнувань пожежі завдали штату Орегон.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що президент України Володимир Зеленський схвалив збільшення штрафів для громадян, які порушують вимоги пожежної безпеки. Наскільки зростуть штрафи для паліїв, дізнайтеся в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини