Головна Новини Світ США Це буде для багатьох шоком: яким рішенням щодо України Байден може увійти в історію
commentss НОВИНИ Всі новини

Це буде для багатьох шоком: яким рішенням щодо України Байден може увійти в історію

На Заході backstage світової політики активно обговорює, як може закінчитися російсько-українська війна

сьогодні, 15:17 comments1036
Поділіться публікацією:

У західних ЗМІ дедалі частіше обговорюється тема можливого членства України у НАТО. Його пов'язують із позицією лідера Альянсу, яким є США. І хоча на сьогодні Вашингтон не дає своєї згоди на приєднання Києва до блоку, це рішення може з'явитися. Джо Байден хотів би увійти в історію на якійсь високій ноті. Не виключено, що, давши згоду на членство України в НАТО чи на гарантії на кшталт тих, що дані Ізраїлю, Байден таки залишить вагомий слід в історії після себе, як президента США. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу висловив Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін.

Це буде для багатьох шоком: яким рішенням щодо України Байден може увійти в історію

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Експерт вважає, що обговорення, що почастішали, з приводу потенційного вступу та умови вступу України до НАТО пов'язані з тим, що, за фактом, на Заході backstage світової політики активно обговорює, як може закінчитися російсько-українська війна.

"І мені здається, що не просто так у низці західних видань справді з'являються ідеї про те, щоб Україна змогла прискорено вступити до НАТО на тих територіях, які контролює. Зрозуміло, без визнання окупованої території і так далі, але по факту за західно-ненецьким сценарієм. Або отримала певні гарантії безпеки, типу того, як отримав Ізраїль. Ось ці всі дискусії ще паралельно пов'язуються з питанням, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден хотів би увійти в історію на якійсь високій ноті, тому що зараз ситуація полягає в тому, що війна на Близькому Сході розгоряється, російсько-українська війна продовжується, А ось таке швидке рішення – пропозиція Україні певних гарантій безпеки могла б виглядати, як це називалося в давній Греції "Бог з машини", тобто несподіваним рішенням, яке могло б сильно вплинути на ситуацію. Тому, я думаю, що всі чутки, які з'являються, це може бути частина обговорень, які відбуваються на backstage світової політики", – прокоментував Олексій Якубін.

Читайте на порталі "Коментарі" — Зеленський назвав єдине рішення НАТО, яке не дозволить ламати порядок життя в Європі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини