Головна Новини Світ США Це не звичайні військові навчання: посол США в Москві прокоментував ситуацію на кордоні з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Це не звичайні військові навчання: посол США в Москві прокоментував ситуацію на кордоні з Україною

Росія каже, що хоче миру, але має "пістолет на столі", - посол США

28 січня 2022, 14:41
Поділіться публікацією:

Росія каже, що не хоче війни, але поклала "пістолет на стіл" у своїх переговорах зі Сполученими Штатами, згрупувавши війська на кордонах України. Таку заяву зробив у п’ятницю, 28 січня, посол США в Москві Джон Салліван. Про це повідомляє Reuters.

Це не звичайні військові навчання: посол США в Москві прокоментував ситуацію на кордоні з Україною

Посол США в Росії Джон Салліван - фото з відкритих джерел

На онлайн-брифінгу з Москви Салліван назвав нарощування десятків тисяч російських військ "надзвичайним" і сказав, що це не можна пояснити як звичайні військові навчання.

"Це еквівалентно, якби ми з вами вели дискусію або переговори. Якщо я покладу пістолет на стіл і скажу, що прийду з миром, це буде загрозою. І це те, що ми бачимо зараз. Ми сподіваємося, що російський уряд вірний своєму слову, і не планує вторгнутися в Україну. Але факти говорять про те, що у нього є можливості для цього", — сказав Салліван журналістам.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров раніше заявив російським радіостанціям, що Москва не прагне війни.

Салліван сказав, що Вашингтон зараз очікує на відповідь Росії на письмові документи Сполучених Штатів і НАТО, які намічають дипломатичний шлях виходу з української кризи, і закликав Росію вивести війська поблизу кордонів України.

За його словами, ці документи містять шляхи заспокоєння кризи з пропозиціями щодо більшої прозорості щодо військових навчань у Європі, а також щодо продажу української зброї.

"Ми розглянули можливість взаємних заходів прозорості з російським урядом, у тому числі щодо систем наступальних озброєнь в Україні, а також заходів щодо підвищення довіри щодо військових навчань і маневрів у Європі", — сказав Салліван.

Він сказав, що сподівається, що потім можуть послідувати телефонні розмови або фізична зустріч між американськими та російськими дипломатами, повторивши, що дипломатія є єдиним шляхом вперед.

Салліван також сказав, що економічні санкції проти Росії після вторгнення в Україну будуть лише частиною відповіді Заходу. 

Інші заходи включатимуть експортний контроль та посилення захисту союзників у Європі, а Сполучені Штати також не дозволять працювати газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляли раніше "Коментарі", назвали зброю, якої Росія може боятися найбільше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини