Головна Новини Світ США Це ще питання чи є в Росії сили піти в наступ, - Держдеп США
commentss НОВИНИ Всі новини

Це ще питання чи є в Росії сили піти в наступ, - Держдеп США

Згідно з оцінкою Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки, Росія відчуває нестачу боєприпасів, а мобілізація не призвела до створення якісних військових частин

20 грудня 2022, 23:31
Поділіться публікацією:

Високопоставлений представник Держдепартаменту США заявив у вівторок, що в Росії існують суперечливі думки щодо того, чи слід розпочинати новий наступ в Україні, пишуть "Коментарі" з посиланням на "Голос Америки".

Це ще питання чи є в Росії сили піти в наступ, - Держдеп США

Можливості РФ провести новий наступ в Україні під питанням

 Ще з літа Збройні Сили Російської Федерації почали зазнавати серію серйозних поразок, а Україні вдалося звільнити значну частину своїх територій і змусити Москву мобілізувати ще 300 тисяч резервістів. Звичайно, є у Росії ті, хто хотів би провести нові наступальні операції в Україні. Є й інші, які мають реальні питання щодо можливостей Росії зробити це", – висловив свою думку журналістам у Вашингтоні співробітник Держдепартаменту, який говорив на умовах анонімності.

За словами посадовця, Росія відчуває "значну" нестачу боєприпасів, що є серйозною проблемою на фронті, а нові мобілізовані найчастіше не є "згуртованими" підрозділами.

"Відчутними є й проблеми, з якими стикаються армійці РФ в плані наявності необхідного обладнання, необхідних боєприпасів, які накладають певні обмеження на те, що вони можуть захотіти зробити, — сказав співробітник Держдепартаменту. – В той самий час у них дуже велика військова машина".

Нагадаємо, як йшлося на порталі "Коментарі", РФ може використати мобілізованих для нових наступальних дій на Україну. Проведена в країною-агресоркою не часткова, а повноцінна мобілізація дає додаткові людські ресурси. Новобранців використовуватимуть, швидше за все, як гарматне м’ясо.
Як писали "Коментарі", армійці РФ продовжують укріплювати свою лінію оборони в Херсонській області та Криму. Задля охорони Північнокримського каналу загарбники додатково направили підрозділи нещодавно мобілізованих з краснодарського краю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини