Головна Новини Світ США Чи боїться Захід ядерних погроз Путіна: у США дали вичерпну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи боїться Захід ядерних погроз Путіна: у США дали вичерпну відповідь

США мають чим відповісти на ядерний шантаж Росії

25 травня 2024, 21:58
Поділіться публікацією:

Росія могла отримати попередження від США щодо можливості застосування ядерної зброї в Україні, заявив екс-координатор департаменту США з питань санкційної політики Деніел Фрід.

Чи боїться Захід ядерних погроз Путіна: у США дали вичерпну відповідь

РФ продовжує ядерний шантаж. Фото з відкритих джерел

На його думку, російський диктатор Володимир Путін використовує можливість ядерної ескалації, щоб вкотре залякувати США і Європу.

"Але не думаю, що у Путіна щось із цього вийде. Восени 2022 року Кремль також погрожував застосуванням ядерної зброї. Думаю, що США тоді надіслали росіянам сигнал, що, якщо вони наважаться на цей крок, з боку Штатів буде швидка і нищівна відповідь. Я вважаю, що США сказали росіянам, що у випадку застосування ядерної зброї проти України Штати атакують російські позиції всередині України. Звичайно, це лише мої припущення. Однак ми знаємо, що росіяни відступили. Вони сприймають це серйозно", — сказав Деніел Фрід.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що точність деяких західних ракет, переданих Україні, знизилася в 10 разів через роботу російських РЕБів. Як пише The Washington Post з посиланням на конфіденційні українські оцінки, після того, як рівень точності деяких видів американського озброєння значно знизився, Київ припинив їхнє використання. Зокрема, йдеться про озброєння, яке має супутникове наведення — снаряди Excalibur і системи HIMARS.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін боїться саміту миру, який в червні пройде у Швейцарії. "Путін не просто хоче зірвати саміт миру і багато що намагається для цього зробити. Він ще й боїться того, що може дати саміт. Світ здатен примусити Росію до миру та дотримання норм міжнародної безпеки", — заявив Володимир Зеленський. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

25 травня 2024, 22:32

Навряд чи російський президент боїться саміту миру. У нього є важелі впливу, котрі "денонсували" усі декларації, конвенції та інші нормативні документи ООН. Час визнати, що епоха усіх вербальних та письмових бла-бла-бла пройшла.


Новини