Головна Новини Світ США Чи братиме Трамп участь у виборах. Верховний суд США поставив крапку в цьому питанні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи братиме Трамп участь у виборах. Верховний суд США поставив крапку в цьому питанні

Верховний суд США одностайно відхилив спроби штату Колорадо виключити Дональда Трампа з виборчих бюлетенів на посаду президента США, повідомляє Sky News. Сам Трамп таке рішення уже назвав великою перемогою для Америки

4 березня 2024, 18:22
Поділіться публікацією:

Верховний суд США ухвалив рішення дозволити Дональду Трампу приймати участь у перегонах на пост президента США. Він буде відновлений у бюлетенях.

Чи братиме Трамп участь у виборах. Верховний суд США поставив крапку в цьому питанні

Дональд Трамп

Прикметно, що всі 9 суддів погодилися з тим, що Верховний суд Колорадо не мав права забороняти Трампу з'являтися в бюлетенях під час внутрішньопартійних голосувань. Окрім того, судом було підкреслено, що у штатів немає права забороняти вносити прізвища кандидатів у виборчі бюлетені, ґрунтуючись на пункті 3 14-ї поправки до Конституції США. Як підкреслили судді, таке право має виключно Конгрес США.

"Оскільки Конституція покладає відповідальність за дотримання розділу 3 щодо всіх федеральних посадових осіб та кандидатів на Конгрес, а не на штати, ми скасовуємо це рішення"
, - зазначено в постанові.

Окрім того, у Верховному суді підкреслили, що рішення окремих чиновників із приводу того, хто може з'явитися в бюлетенях для голосування, можуть привести до того, що вибори перетворяться на хаос.

При цьому відомо, що 14-та поправка Конституції Сполучених Штатів забороняє обиратися на посади тим, хто так чи інакше був причетний до "повстання чи заколоту". Верховний суд Колорадо вважав, що Дональд Трамп підпадає під цей пункт через нібито підбурювання своїх прихильників до нападу на Капітолій у січні 2021 року.

Дональд Трамп уже відреагував на рішення Верховного суду у своїй мережі і підкреслив, що воно стало великою перемогою для Америки.

Разом з тим, які відзначив нардеп Ярослав Железняк, дива не сталося і Верховний суд таки залишив Трампа в бюлетенях.

Нагадаємо, саме Трамп є фаворитом від Республіканської партії на президентських виборах у США. У нього є одна суперниця – Ніккі Гейлі, проте вона має набагато слабші позиції ніж Трамп.

Портал "Коментарі" розповідав, що кандидат в президенти США Дональд Трамп виступив з промовою у якій заявив, що його перемога на президентських виборах стане "днем визволення" для його прихильників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 березня 2024, 18:34

Як тільки не намагався друг юдейських фашистів - маразм Байден, ставити палки в колеса прогресивному - не вийшло. Світ все більше до порятунку від нацизма і геноциду божих!


Новини