Головна Новини Світ США Чи будуть ATACMS. Названо зброю та боєприпаси, які увійдуть до першого пакету допомоги від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть ATACMS. Названо зброю та боєприпаси, які увійдуть до першого пакету допомоги від США

Після того, як президент США Джо Байден підписав закон про надання допомоги Україні у розмірі 61 млрд доларів, було оприлюднено перелік всього того, що негайно отримає Київ разом із першим пакетом

24 квітня 2024, 19:11
Поділіться публікацією:

Після того, як президент Сполучених Штатів Джо Байден підписав законопроект про виділення допомоги Україні у розмірі 61 млрд доларів, стало відомо, яку зброю буде надано Силам оборони в першому пакеті вартістю один мільярд доларів.

Чи будуть ATACMS. Названо зброю та боєприпаси, які увійдуть до першого пакету допомоги від США

РСЗО HIMARS

І так, у перший пакет допомоги включено 155-мм, і 105-мм артилерійські снаряди та 60-мм мінометні постріли. Крім того, Україна отримає ракети ППО RIM-7 та АІМ-9М та ПЗРК Stinger.

Також у перший пакет допомоги включено стрілецьку зброю та додаткові набої, у тому числі боєприпаси калібру 12,7 мм для боротьби з БПЛА.

Крім того, Сили оборони можуть розраховувати на ракети до РСЗВ HIMARS.

Також США у першому пакеті допомоги надішлють Україні БМП M2A2 Bradley, бронеавтомобілі International MaxxPro, бронеавтомобілі HMMWV, автомобілі логістичного забезпечення, а також тактичні машини для буксирування та перевезення техніки.

Окрім цього, Збройні сили України отримають ПТРК TOW, Javelin та РПГ АТ-4, високоточні авіаційні боєприпаси JDAM, аеродромне допоміжне обладнання та різноманітні боєприпаси, міни та обладнання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що сьогодні Джо Байден повідомив , що підписав закон про надання України допомоги у розмірі 61 млрд доларів. Він повідомив, що ця допомога допоможе Україні оборонятися від агресії Росії, а також зробить увесь світ безпечнішим.

При цьому очікувалося, що вже у першому пакеті допомоги, який отримає Україна, будуть ракети ATACMS . Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що у цьому питанні вже розставлено всі крапки над "і". Про те, що Україна отримає ці ракети, заявляв також і голова Офісу президента Андрій Єрмак.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини