Головна Новини Світ США Чи чекати Україні ATACMS: ЗМІ дізналися, яке рішення ухвалили у Білому домі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи чекати Україні ATACMS: ЗМІ дізналися, яке рішення ухвалили у Білому домі

Опитані джерела CNN вважають, що ситуація на полі бою поки що не змінилася настільки, щоб говорити про різку зміну стратегії підтримки України

16 вересня 2022, 08:30
Поділіться публікацією:

Адміністрація Джо Байдена не готова переглядати своє рішення щодо неготовності поставити Україні далекобійні ракетні системи ATACMS. Швидше за все не змінить рішення президента США та успішного контрнаступу українських військ у Харківській області. Як передає портал "Коментарі", про це пише CNN з посиланням на джерела.

Чи чекати Україні ATACMS: ЗМІ дізналися, яке рішення ухвалили у Білому домі

Дальнобійні ракетні системи ATACMS. Фото: із відкритих джерел

Чиновники Білого дому вважають, що важливу роль у нещодавніх діях української армії відіграли два чинники – західна зброя та західні розвіддані, які були передані Україні. Проте поки що рано говорити, що у війні настав переломний момент, бо російська армія ще дуже сильна і російська влада має намір і надалі перекидати в Україну живу силу.

Ті джерела, з якими вдалося переговорити CNN, вважають, що ситуація на полі бою поки не змінилася настільки, щоб розробляти нову стратегію підтримки України. саме тому адміністрація Джо Байдена не вважає за правильне передавати Україні ракетні системи далекого радіусу дії ATACMS. Це незважаючи на те, що сама Україна останні два місяці активно просить США надати цю зброю, але поки що доводи українського керівництва, військових та дипломатів не можуть вплинути на рішення Вашингтона.

У Байдена вважають, що якщо ракети, дальністю до 300 кілометрів виявляться в Україні, то ЗСУ можуть завдати удару по території РФ, що призведе до посилення ситуації. Так, наприкінці літа заступник міністра оборони США з питань політики Колін Каль заявляв, що нинішня ситуація Україні не потребує ATACMS для виконання поставлених цілей.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Вітренко – з речами на вихід чи ще ні: Шмигаль розповів, чи планує звільняти голову Нафтогазу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини