Головна Новини Світ США Чи допомагали США готувати наступ на Курськ: що відповіли у Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допомагали США готувати наступ на Курськ: що відповіли у Байдена

Штати обмежуються військовою і фінансовою допомогою Україні

13 серпня 2024, 23:56
Поділіться публікацією:

У США заявили, що не допомагали Україні планувати наступ в Курській області РФ.

Чи допомагали США готувати наступ на Курськ: що відповіли у Байдена

США не брали участі у підготовці наступну на Курщину. Фото з відкритих джерел

Відповідну заяву зробив представник Держдепартаменту США Ведант Патель.

"Наша роль полягає в наданні підтримки Україні в її здатності захистити себе. Ми, як і раніше, зосереджені на тому, щоб наші українські партнери мали все необхідне для цього", — заявив Ведант Патель.

Водночас Джо Байден відмовився давати коментарі з приводу наступу ЗСУ в Курську область.

"Я б вважав за краще не коментувати це публічно", — заявив президент США.

Як відомо, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель розповів, що під час обговорення Курської операції з главою МЗС України Дмитром Кулебою від імені ЄС підтвердив "повну підтримку України".

Також портал "Коментарі" писав, що винуватець провалу оборони Курської області РФ — командувач угруповання "Північ", генерал-лейтенант Олександр Лапін, який кілька разів провалював російські операції під час війни. Зазначається, що генерал Олександр Лапін має неоднозначну репутацію та системно програє битви. Під його командуванням у військ РФ в 2022 році стався найпотужніший провал оборони під Балаклією, Лиманом та Ізюмом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що pа оцінкою німецького експерта з аналізу відкритих даних Юліана Репке, Україна значно просунулась у своєму наступі на Коренево і вже контролює перше російське місто Суджу. За інформацією української сторони, за останні дні було взято під контроль 44 населені пункти в Курській області, що становить близько 5% від всієї території регіону. 12 серпня ЗСУ вперше опублікували відеозаписи, що підтверджують захоплення Суджі, міста з населенням близько п'яти тисяч людей. Незважаючи на те, що місто виглядає безлюдним, серйозних руйнувань на відео не видно, що свідчить про швидке захоплення без тривалих боїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини