Головна Новини Світ США Чи допомогли переконання Умєрова: що тепер говорить Пентагон про удари по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допомогли переконання Умєрова: що тепер говорить Пентагон про удари по РФ

Остін промовчав про дозвіл на удари по РФ

31 серпня 2024, 07:37 comments2530
Поділіться публікацією:

Міністр оборони США Ллойд Остін відзначив непохитну відданість Сполучених Штатів підтримці України під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим у Пентагоні. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє сайт Міноборони США.

Чи допомогли переконання Умєрова: що тепер говорить Пентагон про удари по РФ

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що Остін засудив напад Росії на критично важливу громадянську інфраструктуру України на початку цього тижня і сказав, що США "продовжуватимуть очолювати союзників і партнерів у наданні ключових можливостей, щоб допомогти Україні захистити себе".

"Дозвольте мені прояснити, що ніколи не можна націлюватися на цивільних осіб, і стійкість України допоможе їй перемогти агресію та звірства Путіна", — зазначив Остін.

Глава Пентагону додав, що українські сили продовжують залишатися непохитними.

"Вони продовжують відбивати штурм [Кремля] і завдавати великих втрат російським окупантам. Отже, не помиляйтесь, Сполучені Штати не відмовляться від нашої підтримки вільної та суверенної України", — сказав він.

У Пентагоні нагадали, що наступного тижня у Німеччині відбудеться чергове засідання у форматі "Раммштайн".

Остін сказав, що на зустрічі партнери намагатимуться задовольнити нагальні потреби України на полі бою, включаючи можливості протиповітряної оборони для відбиття російських безпілотників та ракетних атак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — раніше ЗМІ повідомляли, що цього тижня голова ОП Андрій Єрмак та міністр оборони України Рустем Умєров проведуть зустрічі з представниками адміністрації Джо Байдена, прагнучи переконати Вашингтон зняти обмеження на використання американської зброї для ударів по території Росії. Про важливість дозволу від партнерів завдавати ударів територією РФ далекобійною зброєю говорив також під час прес-конференції президент Володимир Зеленський. Він також зізнався, що розуміння у цьому питанні все ще відсутнє. Чому останнім часом ця тема знову активно піднімається? Чи вдасться Києву "дотиснути" західних партнерів переступити через чергові "червоні лінії"? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини