Чи є побоювання, що Франція та Німеччина послаблять підтримку України: заява Держдепу

У Держдепі наголосили, що кожна країна має приймати власні рішення щодо підтримки України, виходячи зі своїх можливостей

У Державному департаменті США впевнені, що країни в Європі та за її межами продовжать підтримку України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Держдепартаменту.

Представники ЗМІ поцікавилися у Метью Міллера, чи США поділяють побоювання щодо можливого скорочення військової підтримки України з боку Парижа та Берліна. На це Міллер наголосив, що "кожна країна повинна приймати власні рішення, виходячи зі своїх можливостей".

"Кожна країна має приймати власні рішення, виходячи зі своїх можливостей, виходячи зі своїх бюджетів, щодо того, що вона може зробити. Ми задоволені коаліцією із понад 50 країн (форматом "Рамштайн"), яку ми об'єднали для підтримки України", – наголосив він.

Окремо Міллер звернув увагу, що є низка країн не лише в Європі, а й за її межами, які зробили внесок у захист України, і США впевнені у продовженні цієї підтримки.

Зазначимо, під час цього ж брифінгу Метью Міллер заявив, що офіційний Вашингтон продовжує вести діалог із Києвом щодо Плану перемоги, ініційованого президентом України Володимиром Зеленським. Також така робота ведеться владою США та щодо "інших заходів" у контексті американської допомоги українському народу.

Представник Держдепу, відповідаючи на запитання ЗМІ, не став конкретизувати свою минулу заяву про "продуктивні кроки", які влада США вбачає в даному плані, з якою Володимир Зеленський ознайомив американського колегу Джо Байдена під час візиту до Штатів у вересні.

Так, Міллер утримався уточнити на прохання журналістів, які пункти та положення в ініціативі підтримує американська сторона.

Читайте також на порталі "Коментарі" - соцопитування показало, хто на фінішних прямих президентських перегонах у США вирвався вперед.