Головна Новини Світ США Чи має Україна віддати землі: радник Трампа пояснив суть "мирного плану"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має Україна віддати землі: радник Трампа пояснив суть "мирного плану"

Кіт Келлогг звернув увагу, що зараз в Україні воює біля 460 тисяч російських солдатів, при цьому діюча армія США нараховує лише 440 тисяч осіб.

24 липня 2024, 22:35 comments5680
Поділіться публікацією:

 Радник колишнього президента США Дональда Трампа, генерал-лейтенант у відставці Кіт Келлогг, прокоментував резонансний "мирний план", одним із авторів якого він є. За словами Келлогга, насправді Трампу був представлений не план, а доповідь, яка "досить добре розійшлася".

Чи має Україна віддати землі: радник Трампа пояснив суть "мирного плану"

Кіт Келлогг (фото з відкритих джерел)

"Ми не говоримо від імені президента, і ми точно не говоримо від імені його кампанії. Отже, це наш документ про те, як, на наш погляд, мирне врегулювання може відбутися у майбутньому. Це – варіант, який президент може використати у разі обрання. Почали відразу казати, що це план, затверджений президентом. Ні, зовсім ні," – пояснив Келлогг в інтерв'ю "Голосу Америки".

Він додав, що в "плані" описані історія конфлікту і запропоновані варіанти дій на майбутнє.

"Ми дуже чітко сказали в нашій статті, що Україна воювала мужньо. В них сильне лідерство. Ми вважаємо, що росіяни очевидно здійснили невиправдане вторгнення в суверенну державу. І це необхідно вирішити. До його честі, коли одна з ведучих дебатів Дейна Беш запитала президента Трамп, чи може Росія втримати захоплені території, він сказав, ні, ні в якому разі. Він сказав це не один раз, він зробив це двічі. З часом усі конфлікти завершуються певним типом переговорів. Тож ви хочете переконатися, що українці не виходять із позиції слабкості, а з позиції сили. Отже, питання в тому, як це зробити? Як розставити правильні компоненти на свої місця," – додав він.

Келлогг підкреслив, що ніхто не стверджував, що "треба лише змусити українців віддати свої землі Росії". Він також зазначив, що Україна зазнає значних втрат.

"Ми ніколи цього не говорили, ми просто шукаємо вихід. Подивіться на ваші втрати. Лише в Україні, залежно від того, з ким ви говорите, вони становлять від 100 тисяч до 130 тисяч смертей. Це величезні втрати. У Росії їх втричі більше. Для порівняння, у війні у В'єтнамі Сполучені Штати Америки втратили 60 тисяч осіб. Це була 20-річна війна, з якої ми вийшли. Росіяни, тоді Радянський Союз, втратили 15 тисяч в Афганістані та пішли звідти. Зараз ви говорите про цифри 100 тисяч, 300 тисяч убитих і поранених. Отже, ви або повинні знайти спосіб зупинити війну, або ви хочете, щоб вона тривала без чіткого кінця. І дуже важливо, те, що ми в Америці називаємо "притиснути на гальма". Це не означає, що Україна здається, це не означає, що вони віддають територію, нічого подібного," – пояснив він свою позицію.

Кіт Келлогг також нагадав, що Трамп говорив про необхідність "зупинити вбивства". І якщо Україна і Росія відкинуть цей "план", це один з можливих варіантів розвитку подій.

"Але я думаю, ви почали ставити собі запитання, чи це найкраще для України як нації? Я не дбаю про Росію, я дбаю про Україну. Скажімо, півтора року тому росіяни накивали п’ятами. І якби ми, Захід, тоді надали те обладнання, про яке просив президент Зеленський, то ви, мабуть, могли б завершити справу. Ви могли дійти до Азовського моря через Херсон, розділивши їх (російські сили – ред.) навпіл. І це те, що ви хотіли зробити. Але оскільки Захід, а особливо Америка, дуже повільно постачали вам обладнання та необхідну підтримку, це дозволило росіянам піти в наступ. Тож я певною мірою звинувачую цю адміністрацію (Байдена – ред.) та Захід у тому, що вони не підтримали Україну, коли вони повинні були це зробити," – додав він.

Келлогг також звернув увагу, що в Україні воює близько 460 тисяч російських солдатів, тоді як діюча армія США нараховує лише 440 тисяч осіб.

"Як покласти цьому край, захистивши Україну і суверенітет України? І – переконатися, що цього ніколи не повториться? Я вживаю термін "зробити Україну Спартою Європи", щоб на них більше ніхто не напав," – резюмував Кіт Келлогг.

Журналістка зазначила, що в адміністрації Байдена заявляють, що не проти перемовин, але хочуть переконатися, що Україна вступить в них з позиції сили. Однак Келлогг не згоден з цим.

"Як вони їх поставили у позицію сили? Чи США надали Україні F-16? Ні. Чи ми вчасно дали достатні далекобійні потужності? Ні. Чи ми їм дали дозвіл стріляти вглиб Росії? Ні. Чи ми надали їм належну бронетехніку? Ми дали їм 31 танк. 31 танк – це навіть не батальйон в армії Сполучених Штатів. Вони про це говорять, а не роблять. Ми повинні переконатися, як зробити так, щоб справді поставити українців у позицію сили," – резюмував він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Time дізнався про мирний план Трампа

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини