Головна Новини Світ США Чи може Польща збивати російські дрони: Туск назвав дивну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Польща збивати російські дрони: Туск назвав дивну причину

Наразі в Польщі згідно з процедурою, дозвіл на збиття такого об'єкта в умовах мирного часу.

28 серпня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

 Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив думку, що польським військовим складно визначити, чи є об'єкт у повітряному просторі цивільним. Тому у питанні збиття потенційних російських ракет чи дронів союзники Польщі радять дотримуватись обережності.

 Чи може Польща збивати російські дрони: Туск назвав дивну причину

Дональд Туск (фото з відкритих джерел)

За його словами, згідно з поточною процедурою в Польщі, дозвіл на збиття такого об'єкта в умовах мирного часу повинен бути наданий оперативним командувачем, генерал Мацєєм Кліщем, передає Rzeczpospolita.

Проте Туск зазначив, що він "відкритий" до можливих змін у правилах у таких ситуаціях і додав, що "проблема зі збитими літаками часто має іншу природу".

"Часто саме кілька секунд можуть унеможливити перевірку, чи це не цивільний об'єкт. Чи це не літак, що заблукав," — пояснив він.

Туск також зазначив, що "наші союзники рекомендують певну стриманість" при стрілянині по непізнаних повітряних об'єктах, "якщо немає загрози, якщо це не агресія".

"Я дуже ціную розумну, виважену позицію наших військових. Вони не зацікавлені відкривати вогонь щоразу, коли щось рухається в небі. Це забезпечує нам більшу безпеку," — підкреслив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи дійсно Польща зможе збивати ракети РФ над УкраїноюУкраїна і Польща підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки. Підписання відбулося у Варшаві. Цікавим пунктом угоди є те, що дана безпекова угода з Польщею передбачає положення про розробку механізму збиття в повітряному просторі України російських ракет та дронів, які випущені в напрямку Польщі.

Зазначається, що зі сторони України угоду підписав президент Володимир Зеленський, а зі сторони Польщі – премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск. Угода щодо гарантії безпеки уперше з-поміж уже підписаних двосторонніх документів передбачає можливість перехоплення ракет і дронів у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини