Головна Новини Світ США Чи отримав Путін перевагу у війні після захоплення Авдіївки: у Держдепі зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи отримав Путін перевагу у війні після захоплення Авдіївки: у Держдепі зробили заяву

У Держдепі США не вважають, що Путін отримав перевагу у війні

22 лютого 2024, 08:07
Поділіться публікацією:

У США не вважають, що російський диктатор Володимир Путін отримав перевагу у війні проти України на тлі захоплення Авдіївки, а також нездатність Конгресу прийняти масштабний пакет допомоги для українців. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Державного департаменту США Метью Міллер, пише "Укрінформ".

Чи отримав Путін перевагу у війні після захоплення Авдіївки: у Держдепі зробили заяву

Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

При цьому Метью Міллера попросили прямо відповісти, чи зараз російські війська мають перевагу на полі бою. На це представник Держдепу відповів: "Ми не вважаємо так зовсім".

Міллер погодився, що Росія останніми днями змогла захопити Авдіївку. Однак, за його словами, це сталося через те, що Україна "не змогла належним чином забезпечити озброєнням свої війська" здебільшого через відмову Конгресу США продовжувати підтримку України у боротьбі проти агресора.

Але, за його словами, Україна має значні успіхи на полі бою, особливо у Чорному морі, де відтіснили російський флот, відкрили новий судноплавний коридор, який дозволив експортувати не лише пшеницю та інші зернові, а й промислові товари.

У Держдепі нагадали, що це було неможливо для України у перші дні повномасштабного вторгнення, коли Росія заблокувала українські порти.

"Тому ми вважаємо, що вони (Ред. – українська сторона) продовжать добиватися прогресу. І ми надалі підтримуватимемо їх у міру наших можливостей. Нам потрібен партнер у Конгресі, щоб допомогти зробити це", – висловився Метью Міллер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗСУ розповіли, що зараз відбувається в окупованій Авдіївці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини