Головна Новини Світ США Чи піде Байден красиво: на що очікувати українцям під завершення його каденції
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи піде Байден красиво: на що очікувати українцям під завершення його каденції

Малоймовірно, що Байден дозволить бити по території РФ західною зброєю, втім може ухвалити інше важливе рішення

сьогодні, 10:33
Поділіться публікацією:

Олег Шамшур, український дипломат, надзвичайний і повноважний посол України в США (2005-2010) та у Франції (2014-2020), поділився своїми очікуваннями щодо дій президента США Джо Байдена протягом періоду після виборів і до інавгурації наступного президента США. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Еспресо".

Чи піде Байден красиво: на що очікувати українцям під завершення його каденції

Джо Байден

Зокрема, дипломат відзначив, що теоретично є можливість ухвалення важливих рішень, але подібні кроки є рідкістю для президентів, які завершують свій термін. Зазвичай, за словами Шамшура, увагу привертає використання президентського права на помилування, але на значні історичні рішення в цей період очікувати не варто.

Крім того, Олег Шамшур вважає малоймовірним, що Байден дозволить використовувати далекобійну зброю партнерів по об'єктах на території Росії. Дипломат наголосив, що дії Байдена можуть залежати від результату виборів, проте, на його думку, не варто очікувати зняття обмежень щодо завдання ударів по російській території.

"Я сподіваюсь, що ми, дійсно, можемо побачити — це використання тих грошей, які знаходяться у розпорядженні адміністрації для надання допомоги Україні. І ми постійно чуємо про пакети допомоги, я сподіваюсь, що ця сума буде вичерпана. Особливо у тому випадку, якщо виграє Трамп", — зазначив він", — відзначив дипломат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сполучені Штати принципово не дають дозвіл на те, щоб використовувати американську зброю для ударів по території Росії, вигадуючи різні приводи. При цьому експерти переконані, що Байден обрав провальну стратегію щодо України, і як наслідок, війна "дає метастази".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини