Головна Новини Світ США Чи поверне Україна стратегічно важливу територію: у Байдена озвучили прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи поверне Україна стратегічно важливу територію: у Байдена озвучили прогноз

Радник Байдена заявив, що Україна досягне успіху і поверне стратегічно важливу територію.

5 червня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван позитивно оцінив перспективи майбутнього контрнаступу України. Як передає портал "Коментарі", свою думку Салліван озвучив в інтерв'ю телеканалу CNN.

Чи поверне Україна стратегічно важливу територію: у Байдена озвучили прогноз

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

За словами радника Байдена, військові дії українських сил призведуть до повернення "стратегічно важливої території".

"Скільки саме (Ред. – території), в яких місцях – це залежатиме від розвитку подій на місцях, коли українці почнуть цей контрнаступ. Але ми віримо, що українці досягнуть успіху у цьому контрнаступі", – наголосив Салліван.

Радника Байдена також запитала, чи прискорить контрнаступ ЗСУ мирний процес? На це Салліван відповів, що розвиток подій на полі бою в Україні матиме "значний вплив" на будь-які мирні процеси між Україною та Росією.

Радник президента США нагадав, що президент України Зеленський підтверджував неодноразово, що ця війна завершиться зрештою дипломатичним шляхом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій США Джон Кірбі запевняє, що Штати задовольнили потреби України для проведення контрнаступу. Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Wall Street Journal також заявив, що Україна вже готова до контрнаступу. При цьому уточнив, що не знає скільки часу це займе – і яку ціну ми заплатимо. І наголосив, що Україні потрібні додаткові системи Patriot (за якими активно полюють росіяни) – для захисту як цивільних, так і військових на передовій. Угорський прем'єр Віктор Орбан вже відкрито грає на боці Росії, заявляючи про необхідність не допустити контрнаступу ЗСУ. Про що говорить черговий інформаційний шквал навколо наступних операцій України? Що важливо розуміти тут і нам, і нашим партнерам, і нашим ворогам – явним і не особливо? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини