Головна Новини Світ США Чи справді на фронт уже пішли поставки озброєння США: у Пентагоні зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді на фронт уже пішли поставки озброєння США: у Пентагоні зробили заяву

Речник Пентагону запевнив, що США вже почали постачати в Україну боєприпаси з нового пакету допомоги.

26 квітня 2024, 10:47
Поділіться публікацією:

Вашингтон готувався до того, що Конгрес та Білий дім оперативно ухвалять рішення про передачу Києву нового пакета озброєння. Саме тому спрацювали злагоджено. США вже почали постачати в Україну ті боєприпаси, яких Збройні Сили України потребують найбільше. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на брифінгу повідомив представник Пентагону Пет Райдер.

Чи справді на фронт уже пішли поставки озброєння США: у Пентагоні зробили заяву

Пет Райдер. Фото: із відкритих джерел

У відповідь на запитання журналіста про те, коли, на його думку, Україна отримає першу партію озброєнь у рамках нового пакету американської допомоги, він заявив, що ми вже рухаємося.

"Ми вже розпочали процес переміщення частини зброї, боєприпасів та обладнання, яке буде, як я вже згадував раніше, за кілька днів, якщо не раніше", – заявив Райдер.

Спікер Пентагону зазначив, що пакет допомоги США містить різне обладнання, поставки якогось можуть зайняти більше часу.

"Але коли справа доходить до таких важливих можливостей, як боєприпаси, ви знаєте, ми вже рухаємося, щоб здійснювати ці поставки", — сказав Пет Райдер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден підписав довгоочікуваний закон про надання Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів. Понад те, стало відомо, що Україна ще раніше отримала далекобійні американські ракети ATACMS. Щоправда, бити ними дозволили лише по суверенній українській території в міжнародно визнаних кордонах. При цьому канцлер Німеччини Олаф Шольц так і не наважується передати Україні ракети Taurus. Про що говорять зрушення та не зрушення щодо допомоги Україні з боку Заходу? Чого чекати далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини