Головна Новини Світ США Чи стане Росія економічною колонією Китаю, - директор ЦРУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи стане Росія економічною колонією Китаю, - директор ЦРУ

Вільям Бернс заявив, що після провалів у війні з Україною, РФ стоїть під загрозою економічного провалу

13 квітня 2023, 16:36
Поділіться публікацією:

Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що військова кампанія президента Росії Володимира Путіна в Україні обернулася величезним стратегічним провалом, і Москва може незабаром стати економічною колонією Китаю, пишуть "Коментарі".

Чи стане Росія економічною колонією Китаю, - директор ЦРУ

Путін навряд чи зробить уроки зі своїх помилок, допущених за останні 14 місяців

"Тільки подумайте, який вплив на економічні перспективи Росії вплинуть не тільки втрати в живій силі та техніці, але й приниження, яке зазнала російська армія, виявлення її слабкостей, довгостроковий збиток від санкцій та заходів експортного контролю, а також результат понад тисячу західних фірм", — Заявив Бернс, виступаючи в Університеті Райса в Х'юстоні.

За словами директора ЦРУ, на початку війни Путін мав намір розколоти та послабити НАТО, а насправді НАТО зараз згуртовано, як ніколи. Блок щойно прийняв до своїх лав нового члена, Фінляндію, і швидше за все прийме ще одного – Швецію.

"І якщо поглянути на реальну ситуацію, то можна побачити, що Росія стає все більш залежною від Китаю і в деяких відносинах ризикує згодом стати економічною колонією Китаю, залежною від експорту енергетичних ресурсів і сировини в цю країну", – сказав Бернс, додавши, що Путін сам веде Росію до цього.

Наприкінці 2021 року президент Джо Байден відправляв Бернса до Москви в рамках останніх спроб вмовити Путіна не розпочинати війну, але глава ЦРУ повернувся з переконанням, що президент Росії вже ухвалив рішення. На думку Бернса, Путін навряд чи витягне уроки зі своїх помилок, допущених за останні 14 місяців.

"Він ставить на те, що йому вдасться перемолоти українців та виснажити Захід. Він думає і хоче, щоб ми думали, що він може змусити час працювати на нього, сказав Бернс у своєму вступному слові. – Він, як і раніше, переконаний, що Україна важливіша для нього, ніж для нас. Думаю, Путін також помилився в цій ставці, як і у своїх припущеннях перед вторгненням", — каже Бернс.

У березні голова КНР Сі Цзіньпін відвідав Москву і підписав довгострокові угоди з Путіним, які надають китайським фірмам непропорційно великий доступ на ринок у таких секторах, як фінанси, технології, сільське господарство та космос. Очікується, що ці угоди розширять користування Росією китайського юаня.

Натомість на думку спостерігачів, Путін отримав потрібну йому зараз вигоду, яка включає впливове політичне прикриття з боку китайського колеги, який уникає прямого засудження російського вторгнення.

"Думаю, партнерство між Китаєм Сі Цзіньпіна та Росією Володимира Путіна сьогодні дуже міцне", – каже Бернс.

Однак, Пекін поки що утримується від посилання зброї Москві для використання на полі бою. Китай запропонував квазимирний план припинення війни в Україні та дистанціювався від брязкання ядерної зброї, якою займається Путін.

"Це важливе партнерство, якому, я думаю, віддані обидва лідери. Але принаймні поки що це не “безмежна” дружба”, – резюмував Бернс.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — нова гра Путіна: пішаки не сильно помінялися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

wexxx

13 квітня 2023, 16:06

Сайт Знакомств Без Комплексов - здесь девушки сами хотят и дают в попу и берут в рот. Все анонимно и бесплатно ----- https://vinci.tk/xclub


Новини