Головна Новини Світ США Чи здатні США підтримувати Україну та Ізраїль одночасно: у Байдена дали пряму відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи здатні США підтримувати Україну та Ізраїль одночасно: у Байдена дали пряму відповідь

Салліван підтвердив, що США здатні одночасно підтримувати Україну та Ізраїль

11 жовтня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день Вашингтон має достатньо ресурсів та засобів, щоб одночасно надавати підтримку Україні у боротьбі проти російської агресії та Ізраїлю – у захисті своєї території та громадян. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив радник із нацбезпеки США Джейк Салліван, пише "Голос Америки".

Чи здатні США підтримувати Україну та Ізраїль одночасно: у Байдена дали пряму відповідь

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

"Ми рішуче відкидаємо думку про те, що Сполучені Штати Америки не можуть одночасно підтримувати волелюбний народ України та підтримувати державу Ізраїль", – висловився Джейк Салліван.

Він додав, що сьогодні Вашингтон знає, як ефективно застосовувати свої ресурси в підтримці українського та ізраїльського народів. Коштів та потенціалу США для цього точно вистачить.

Салліван також підтвердив інформацію, яка раніше з'явилася у ЗМІ про те, що найближчим часом Білий дім представить на затвердження Конгресу новий великий пакет військової допомоги як Україні, так і Ізраїлю. При цьому радник Байдена не стали підтверджувати чи заперечувати інформацію про те, що допомогу Україні та Ізраїлю буде включено до одного об'єднаного пакету, який і запропонують проголосувати Конгресу.

Також Салліван звернув увагу журналістів на той аспект, що США витрачають набагато менше сил і ресурсів на допомогу Україні, ніж це могло б статися, якби Росії вдалося досягти своєї мети і сьогодні Україна була б вся окупована. Тоді Вашингтону довелося б витрачати значно більше коштів для того, щоб не дати росіянам вторгнутися в інші європейські країни, що з великою ймовірністю сталося б.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі ескалації на Близькому Сході у Пентагоні заявили, що США мають допомагати як Україні, так і Ізраїлю. А в Конгресі, робота якого поки що на паузі через відсутність спікера Палати представників, нібито готують річний пакет допомоги Україні у сумі від 50 до 100 млрд доларів. Експерти проаналізували ці заяви та повідомлення спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини