Головна Новини Світ США Чи змінилася позиція США: Держдеп знову відреагував на ідею Макрона про відправку військ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи змінилася позиція США: Держдеп знову відреагував на ідею Макрона про відправку військ в Україну

У Держдепі назвали Макрона союзником США, але проти відправлення військ в Україну

28 березня 2024, 09:00
Поділіться публікацією:

США не збираються відправляти своїх військових до України, водночас Америка "плідно працює" з французьким президентом Еммануелем Макроном над низкою питань, пов'язаних із підтримкою України. Як передає портал "Коментарі", цю позицію вкотре під час брифінгу висловив представник Державного департаменту США Метью Міллер.

Чи змінилася позиція США: Держдеп знову відреагував на ідею Макрона про відправку військ в Україну

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

Свою заяву Міллер зробив у відповідь на прохання журналіста прокоментувати повідомлення про те, що американські чиновники були "розлючені" заявами президента Франції Макрона про можливість відправлення західних військових до України.

Міллер зазначив, що не може коментувати ці питання, а також не докладно коментуватиме зустріч державного секретаря США Ентоні Блінкена наступного тижня в Парижі.

"Я не можу прокоментувати ці повідомлення і не збираюся докладно коментувати зустріч, але, звісно, ми чітко дали зрозуміти, що Сполучені Штати не збираються відправляти війська в Україну", – наголосив представник Держдепу.

Міллер наголосив, що Франція є давнім союзником США і вони "плідно працюють" з Макроном над низкою питань, зокрема щодо підтримки України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — журналісти "Вloomberg" повідомили, що заява президента Франції Еммануеля Макрона про можливе відправлення військ в Україну розлютила американських чиновників, які на умовах анонімності заявляють, що такий крок може навіть призвести до ризику зіткнення з Москвою.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Франція може прямо воювати з Росією: ЗМІ назвали всі варіанти, які на столі Макрон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини