Головна Новини Світ США Чи зможе Путін реалізувати "план Б" і як вплинуть вибори до Конгресу на політику США щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Путін реалізувати "план Б" і як вплинуть вибори до Конгресу на політику США щодо України

В США навколо підтримки України об'єдналися дві партії, які конкурують між собою, однак для нашої держави конче треба ленд-ліз

22 квітня 2022, 16:22
Поділіться публікацією:

Політолог-міжнародник Пітер Залмаєв розповів, чому Україна не чує таких заяв від Байдена, які робить Джонсон, й як вплинуть вибори до Конгресу на підтримку України у війні проти рф.

Чи зможе Путін реалізувати "план Б" і як вплинуть вибори до Конгресу на політику США щодо України

Фото ілюстративне / Pixabay

За словами експерта, дійсно заяви та допомога Великобританії — це неймовірний приклад того, як треба підтримувати Україну. Таких потужних заяв Україна не чує від США.

Натомість Джен Псакі продовжує наполягати, що Америка не хоче воювати з росією. Звісно, третьої світової чи ядерної війни не бажає ніхто. Однак ця позиція неприйнятна й багато американських експертів не погоджуються, що це правильний підхід, наголосив політолог. Таку позицію Байдена можна пояснити тим, що більшість американців не хочуть воювати в Україні після ганебної втечі з Афганістану, коли американські солдати кинули там техніку і союзників серед місцевих.

Це зіграло Путіну на руку, але й впливає на політику американського уряду щодо небажання втручатися в війну.

В США вже є певна "традиція", коли на проміжних виборах в Конгрес програє правляча партія. Влітку 2022 такі вибори знову відбуватимуться. Байден сподівається, що ще більша війна з росією погіршить його ситуацію на виборах.

З іншого боку, Україна не зможе довго "триматися" на головних шпальтах в США, люди будуть відволікатися на вибори та інші проблеми. Тим паче, якщо війна перейде в менш активну фазу влітку, то це логічно, що про нас забудуть. Тому наразі дуже важливо надати Україні ленд-ліз, нижня палата прийняла цей закон. Адже українським політикам буде все важче добиватися нових постачань зброї від США.

На думку експерта, захоплення півдня України — це був план Б Путіна тоді як план А — повне захоплення України.

Крім того, міжнародні експерти розуміють, що, по-перше, відрізати Україну від морських портів для рф буде дуже складно, по-друге, підтримувати державу без портів — це додатковий економічний тягар на Європу, по-третє — від нашої морської торгівлі зерном залежать мільйони людей. Тому союзники поставляють нам протикорабельні ракети, літаки, танки.

"У США є розуміння того, що Путіна треба зупинити. Це єдине зараз питання, питання України, що спромоглося об'єднати і республікаців і демократів. Це одна така проблема, тому є повна двопартійна підтримка", — говорить експерт.

Як повідомляв портал "Коментарі", Путін потрапив у пастку, яку сам і створив.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини