Головна Новини Світ США Чи зможе Трамп покласти край війні в Україні: навіщо робить гучні заяви
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможе Трамп покласти край війні в Україні: навіщо робить гучні заяви

Трамп робить гучні заяви про здатність блискавично завершити війну в Україні, бо хоче сподобатися своїм виборцям

10 вересня 2024, 09:51
Поділіться публікацією:

Кандидат в президенти США Дональд Трамп неодноразово обіцяв швидке завершення війни в Україні, і нещодавно висунув чергову ініціативу — зниження цін на енергоносії. Проте варто пам'ятати, що передвиборчі обіцянки політиків не завжди втілюються в реальність, відзначив в ефірі 24 каналу політолог Станіслав Желіховський.

Чи зможе Трамп покласти край війні в Україні: навіщо робить гучні заяви

Дональд Трамп

Експерт зазначив, що Трамп неодноразово заявляв про можливість швидкого завершення війни між Росією та Україною, однак реальність зазвичай сильно відрізняється від обіцянок, які проголошуються кандидатами в президенти.

Зокрема, Трамп заявив, що в разі своєї перемоги на президентських виборах він зможе припинити конфлікт між Росією та Україною ще до офіційного вступу на посаду. Для цього він планує вдвічі знизити ціни на енергоносії протягом першого року свого правління, внаслідок чого ціна на нафту впаде до 40 доларів за барель, що, на його думку, завдасть значного удару по російській економіці і унеможливить подальше ведення бойових дій.

Проте, як зауважує Желіховський, ці заяви мають на меті привернути увагу виборців і підвищити шанси Трампа на перемогу на виборах у листопаді 2024 року. Експерт також підкреслив, що Трамп спрощує ситуацію, не враховуючи інших чинників, які впливають на агресію Росії, таких як можливість обходу санкцій та підтримка партнерських країн, зокрема через співпрацю у межах БРІКС.

Крім того, Трамп не згадує про свого союзника, прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який блокує введення санкцій ЄС проти компанії "Росатом". За словами експерта, Трамп міг би пообіцяти переконати Орбана не заважати санкційній політиці, спрямованій проти Росії.

Отже, заяви Трампа щодо завершення війни в Україні, каже політолог, наразі сприймаються як елемент передвиборчої риторики. Справжні наміри адміністрації Трампа стануть зрозумілі лише після інавгурації, якщо він переможе на виборах, коли будуть представлені конкретні кроки для досягнення миру.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Трамп на відміну від Гарріс неодноразово коментував тему війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини