Головна Новини Світ США Чи зможуть заморожені активи РФ замінити допомогу від США. Що думають у Білому Домі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможуть заморожені активи РФ замінити допомогу від США. Що думають у Білому Домі

Заморожені активи Росії і рішення щодо їх конфіскації не зможуть замінити Україні допомогу від Сполучених Штатів, про це як повідомляє Bloomberg, повідомила глава Мінфіну США Джанет Єллен

1 березня 2024, 16:46
Поділіться публікацією:

Україні терміново потрібна фінансова допомога, тому заморожені російські активи на суму в 300 млрд дол. та їх конфіскація не допоможуть Києву, вважає Єллен.

Чи зможуть заморожені активи РФ замінити допомогу від США. Що думають у Білому Домі

Джанет Єллен

За її словами, немає реальної заміни виділенню конгресом Україні допомоги, якої вона потребує цього року. Як підкреслила глава Мінфіну, навряд хтось зможе її замінити.

При цьому Єллен підкреслила, що Європейський Союз вирішив виділити Україні значну фінансову допомогу, а Японія погодилась надати 12,1 млрд дол. Проте, на думку глави Мінфіну США, ці кошти можуть допомогти Києву тільки в короткостроковій перспективі, поки він очікує на більш значущу фінансову підтримку від Сполучених Штатів.

Як підкреслила Єллен, без допомоги у США у розмірі 60 млрд. дол. на Україну очікують серйозні труднощі.

Нагадаємо, у США уже кілька місяців не можуть погодити прийняття законопроєкту, в якому закладена допомога Україні. Як відзначив навіть міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, все, що відбувається довкола виділення допомоги, йому нагадує детектив.

Разом з тим відомо, що республіканці не погоджуються підтримувати законороєкт и вимагають від президента Джо Байдена піти на компроміс у питанні посилення кордонів. Разом з тим, колишній президент Дональд Трамп закликав республіканців "не бути дурнями" і не голосувати за допомогу Україні, і не робити подарунок демократам.

Як би там не було, але відсутність допомоги від США уже відчувають на полі бою. Зокрема, в Пентагоні заявили, що українські військові уже відчувають брак зброї. Якщо така ситуація продовжиться, то Україна робитиме складний вибір між тим, які території вона зможе утримати, а які – ні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини