Головна Новини Світ США Чоловіка, якому пересадили серце свині, не всі вважають гідним продовження життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Чоловіка, якому пересадили серце свині, не всі вважають гідним продовження життя

Злочин стався у квітні 1988 року через ревнощі Девіда Беннета до його дружини

16 січня 2022, 22:32
Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах Америки чоловік, якому вперше пересадили серце свині, виявився раніше засудженим за напад із холодною зброєю. Родичі жертви назвали 57-річного Девіда Беннета негідним пацієнтом для проведення такої новаторської операції. Про це повідомляє ВВС. Злочин стався у квітні 1988 через ревнощі Девіда Беннета до його дружини. Він ударив ножем 22-річного чоловіка у спину, на колінах якого сиділа жінка. В результаті постраждалий залишився паралізованим на все життя та помер у 2007 році. За кілька ударів ножем та носіння холодної зброї Беннета засудили до 10 років ув'язнення.

Чоловіка, якому пересадили серце свині, не всі вважають гідним продовження життя

Чоловік (фото з відкритих джерел)

"Мій брат страждав 19 років, і страждала вся моя сім'я", — сказала сестра пораненого Едварда Шумахера Леслі Шумахер Дауні.

Вона додала, що з їхньою сім'єю не пов'язувалися щодо угоди. Сестра загиблого вважає, що Беннет не вартий такої операції, а отримати всю похвалу мають лікарі.

"Вони зображують Беннета як героя та піонера, але він не уявляє нічого подібного… Я думаю, що лікарі, які робили операцію, мають отримати всю похвалу за те, що вони зробили, а не містер Беннет", — сказала жінка.

Чиновники з Медичного центру Університету Меріленду заявили, що пацієнт не втрачає права на лікування та операції за минулі злочини. За їхніми словами, вибіркове лікування порушувало б етичні та моральні цінності, що лежать в основі зобов'язань лікарів та осіб, які доглядають за ними, перед усіма пацієнтами.

"Це урочистий обов'язок будь-якої лікарні або організації охорони здоров'я надавати рятівну допомогу кожному пацієнту, який входить через їхні двері, виходячи з його медичних потреб", — сказали фахівці американського видання The New York Times.

Нагадаємо, у США лікарям Медичного центру Університету Меріленду вперше вдалося успішно провести операцію з пересадки людині серця генетично модифікованої свині. Медики пішли на такий крок, рятуючи від смерті чоловіка, який мав тяжке захворювання серця. Наразі минуло вже більше трьох днів з моменту пересадки серця. Стан здоров'я пацієнта стабільний. Тому можна сказати, що експериментальна операція пройшла задовільно. Але самі лікарі поки що з обережністю говорять про проведений експеримент, адже про його успішність можна буде говорити лише коли мине достатньо часу і з'явиться впевненість, що не буде відторгнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини