Головна Новини Світ США Чому США закупляють сотні мільйонів вакцин Pfizer для інших країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому США закупляють сотні мільйонів вакцин Pfizer для інших країн

США куплять сотні мільйонів до вакцин Pfizer, щоб пожертвувати її іншим країнам

18 вересня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

США купуватимуть ще сотні мільйонів доз вакцини Pfizer для пожертвування світу. Про це інформує видання The Washington Post.

Чому США закупляють сотні мільйонів вакцин Pfizer для інших країн

Вакцина від коронавірусу, фото з відкритих джерел

За словами двох людей, знайомих з угодою, адміністрація Байдена купує ще сотні мільйонів доз вакцини проти коронавірусу Pfizer-BioNTech, оскільки Сполучені Штати прагнуть збільшити зусилля щодо поширення вакцини серед населення планети.

Очікується, що адміністрація закупить 500 мільйонів доз, але умови не уточнюються. Оголошення про покупку заплановано на початок наступного тижня і приурочене до засідання Генеральної Асамблеї ООН.

Джеф Зієнц, координатор ситуації з коронавірусом з Білого дому, відмовився коментувати угоду, але сказав, що доступ до вакцини "стане великою темою для розмови" на зборах ООН наступного тижня.

Прес-секретар компанії Pfizer Емі Роуз заявила, що Pfizer твердо прагне зробити все можливе для забезпечення справедливого та доступного доступу до вакцин проти COVID-19 для людей по всьому світу.

"Хоча сьогодні у нас немає конкретних новин, якими ми могли б поділитися, ми активно співпрацюємо з урядами у всьому світі, а також із глобальними партнерами в галузі охорони здоров’я для досягнення цієї мети", — сказала вона.

Покупка стане другою великою спробою США розповсюдити вакцину у всьому світі. У червні Сполучені Штати закупили 500 мільйонів доз вакцин, які розповсюджуватиме Covax, ініціатива Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо розподілу доз у всьому світі, і чиновники заявили, що вакцина буде орієнтована на країни з низьким та середнім рівнем доходу.

Білий дім також офіційно оголосив у п'ятницю про те, що поряд із засіданням Генеральної Асамблеї наступного тижня відбудеться віртуальний саміт світових лідерів та глобальних прихильників охорони здоров'я.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували своїх читачів про те, що потрійна доза Pfizer у чотири рази підвищує захист від коронавірусу — ізраїльський МОЗ.Ефективність захисту проти коронавірусу після щеплення третьою дозою вакцини в рази вища, ніж від вакцинації двома дозами. При цьому, не має значення, якою саме вакциною людині робили щеплення. Особливо це видно на людях старше 60 років. Ізраїльські медпрацівники заявили, що люди, які входять до груп ризику, тобто у віці старше 60 років, отримали в чотири рази вищий захист від коронавірусу після щеплення третьою дозою, ніж він був у них після отримання двох щеплень.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини