Головна Новини Світ США Чому світ боїться перемоги Трампа: експерт назвав головну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому світ боїться перемоги Трампа: експерт назвав головну причину

Трамп небезпечний своєю непередбачуваністю

19 вересня 2024, 22:09
Поділіться публікацією:

Мотивації та бачення американських республіканців і демократів щодо російсько-української війни суттєво не відрізняються, однак одна принципова відмінність все ж таки є – при Дональді Трампі політика республіканців перестала бути прогнозованою, заявив політолог Віталій Кулик.

Чому світ боїться перемоги Трампа: експерт назвав головну причину

Трамп зберігає шанси на перемогу. Фото з відкритих джерел

"Республіканці достатньо відверті та щирі, чим підкуповують своїх виборців. Однак, на відміну від попередніх республіканців, Трамп може дозволити собі неочікувані кульбіти. Він може розвертати зовнішньополітичні ініціативи США на 180 градусів, не втрачаючи при цьому підтримку базового електорату. Виборець прощає Трампу будь-які несподівані траєкторії та ініціативи, оскільки його електорат сконцентрований на внутрішній, а не зовнішній політиці", — заявив Віталій Кулик.

За словами політолога, Дональд Трамп та його оточення позбуваються людей з інституційної Республіканської партії.

"Натомість Трамп робить ставку на людей, які віддані йому особисто, а не багаторічним ідеям Республіканської партії. У випадку приходу Трампа до влади такі люди будуть реалізовувати будь-які його божевільні ідеї", — сказав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що від президентства Дональда Трампа варто очікувати найрізноманітніших несподіванок, зокрема й дуже неприємних для України. "Від Трампа, наприклад, можна очікувати повного замороження підтримки України, прямих двосторонніх переговорів з Володимиром Путіним про закінчення війни чи домовленостей про лінії розмежування між Україною та РФ", — вважає політолог Віталій Кулик.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ зупинили наступ російських військ у Курській області, повідомив прес-секретар комендатури ЗСУ в Курській області Олексій Дмитрашковський. "Армія РФ намагалася атакувати позиції українських підрозділів із флангів, але ці спроби вдалося зупинити. Деякі успіхи у росіян все ж були: вони увійшли в один із населених пунктів та почали бої за другий населений пункт, але це все", — заявив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини