Головна Новини Світ США Чому у США збираються знести історичний пам'ятник
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому у США збираються знести історичний пам'ятник

Величезна бронзова кінна статуя конфедерату була встановлена ​​в 1890 році

3 вересня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

Через 150 років після закінчення Громадянської війни в США почалися протести проти пам'ятників визначним конфедератам. Пам'ятник генералу Роберту Лі в приміщенні Капітолію демонтували ще в минулому році. Тепер Верховний суд Вірджинії виніс рішення про демонтаж
знакової статуї генерала Конфедерації Роберта Едварду Лі у столиці штату. Про це повідомляє АР News.

Чому у США збираються знести історичний пам'ятник

У США збираються знести історичний пам'ятник, фото з відкритих джерел

Величезна бронзова кінна статуя конфедерату була встановлена ​​в 1890 році й простояла в штаті понад 130 років. Однак наразі пам'ятник більше не відображає цінності сучасного суспільства США.

Історики засвідчили, що статуя була споруджена як пам’ятник “Втраченій справі” Конфедерації, а зараз широко розглядається як символ расової несправедливості.

"Демократія за своєю суттю динамічна. Змінюються цінності та змінюється державна політика. Уряд Співдружності має право обирати погляди, які він підтримує, та цінності, які він хоче висловити", — написав суддя Бернард Гудвін.

У штаті розпочали роботу з підготовки технічного демонтажу. Вважається, що під статуєю заклали капсулу часу, її вилучать та передадуть до музею. Попередньо відомо, що 6-метрову статую розріжуть на частини для транспортування до місця зберігання.

Зазначимо, що Роберт Едвард Лі був головнокомандувачем армії Північної Вірджинії конфедератів у Громадянській війні в США впродовж 1861–1865 років та здобув низку блискучих перемог над армією Півночі.

Як писав портал "Коментарі",
у США кількість жертв урагану "Іда" різко зросла. Згідно з останніми даними, стихія забрала життя вже 46 осіб. За словами місцевого губернатора, більшість загиблих були виявлені в автомобілях затоплених водою. Багато вважаються зниклими безвісти. Десятки людей загинули в шести східних штатах — Коннектикут, Меріленд, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Пенсільванії і Вірджинії — після того, як шторм приніс в деякі райони сильні дощі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини