Головна Новини Світ США Чому у світі закликали бойкотувати морозиво Ben&Jerry's й до чого тут Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому у світі закликали бойкотувати морозиво Ben&Jerry's й до чого тут Україна

Ben&Jerry's розкритикувала американську владу через відправку військових НАТО до Румунії та Польщі

7 лютого 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Через повідомлення на сторінці компанії Ben&Jerry's в соціальній мережі з критикою дій США щодо ситуації в Східній Європі експерти та урядовці закликали споживачів бойкотувати виробника морозива. Про це повідомляє Голос Америки.

Чому у світі закликали бойкотувати морозиво Ben&Jerry's й до чого тут Україна

Фото ілюстративне / Pixabay

Представники компанії в пості висловилися проти того, що Штати відправляють додаткові військові підрозділи до Польщі та Румунії для стримування агресії Росії стосовно України. У пості вказано, що Байдену слід не готуватися таким чином до ймовірних воєнних дій, а докладати зусиль для деескалації напруги.

За словами речника міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслава Заріна, який відповів на пост Ben&Jerry's, саме Росія чинить військовий тиск на Україну, а їх заява свідчить про зовсім протилежне.

Професор Стенфордського університету Майкл Макфол наголосив під час дискусії в соцмережах, що до війни готується Путін, а зовсім не Байден.

В свою чергу, Шашанк Джоші, редактор новин з питань оборони у журналі The Economist, наголосив, що США направило лише 1700 військових до Румунії й тисячу тимчасово до Польщі. Тоді як на кордонах України та Росії зібрано 130 тисяч російських військових. А під час навчань двадцять тисяч американців брали участь в навчаннях Trident Juncture в 2018 році й це не викликало занепокоєнь чи критики.

За словами експертки, співробітниці Центру з аналізу Європейської політики Ольги Лаутман, дивно, що хтось в цивілізованому світі вважає нормальним вторгнення в суверенну країну. Також вона наводить приклади російської агресії на сході України, в Молдові, Грузії.

Лондонський оглядач Алекс Кокчаров додає, що справедливішими були б заклики зупинити підготовку до війни на адресу Путіна.

До дискусії з приводу посту компанії долучився й Пол Массаро із Гельсінської комісії США, радник у Конгресі із протидії корупції. На його думку, захист України — це гарантія безпеки Європи, а Путін – агресор. Співпраця України із західними партнерами має продемонструвати йому, що у разі вторгнення , в Росії будуть величезні витрати.

До бойкоту морозива закликала Наталія Яресько, колишня міністерка фінансів України, що очолює від американського уряду Раду з фінансового нагляду та управління в Пуерто-Рико та колишній заступник директора з питань інновацій у НАТО Едвард Гантер Крісті.

Як повідомляв портал "Коментарі", в США відповіли, які дії Росії вважатимуть вторгненням на територію України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини