Головна Новини Світ США Чорна п'ятниця: який сюрприз готують працівники Аmazon для керівництва
commentss НОВИНИ Всі новини

Чорна п'ятниця: який сюрприз готують працівники Аmazon для керівництва

Незадоволені умовами праці співробітники компанії планують влаштувати протест

26 листопада 2021, 15:40
Поділіться публікацією:

Робітники та активісти у більш ніж 20 країнах вийдуть на протест у рамках кампанії, яку очолює "Make Amazon Pay" (коаліція з 70 профспілок та організацій, включаючи Greenpeace, Oxfam та Amazon Workers International) з вимогою покращити умови праці. Про це повідомляє Insider.

Чорна п'ятниця: який сюрприз готують працівники Аmazon для керівництва

Компанія "Amazon" - фото з відкритих джерел

Очікується, що у заході 26 листопада візьмуть участь люди з усіх куточків: "від нафтопереробних заводів, фабрик, складів, центрів обробки даних і корпоративних офісів".

"Пандемія показала, як Amazon ставить прибуток попереду працівників, суспільства та нашої планети", – написав Make Amazon Pay у списку вимог, опублікованому на своєму веб-сайті. "Amazon бере занадто багато і віддає занадто мало. Настав час змусити Amazon платити".

Протести відбуваються на тлі зростання незгоди співробітників Amazon щодо умов роботи, зокрема тривалого робочого дня, низької оплати праці та складних систем оцінки ефективності. Вимоги до Amazon Pay включають підвищення зарплат, кращу безпеку роботи та "призупинення жорсткого режиму продуктивності та спостереження, який Amazon використовував, щоб притиснути працівників".

Коаліція також закликає до "відплати суспільству", що включає посилення зусиль щодо сталого розвитку, підвищення прозорості даних і конфіденційності, а також припинення партнерських відносин з поліцією та імміграційними органами, які є "інституційно расистськими".

"Amazon не самотній у цій поганій практиці, але він знаходиться в центрі невдалої системи, яка спричиняє нерівність, кліматичний розпад і демократичний занепад, які шрамують наш вік", – пише Make Amazon Pay у своїх вимогах.

Як повідомляли раніше "Коментарі",  Зеленський хоче, щоб Amazon, Google і Microsoft побудували в Україні дата-центри.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини