Головна Новини Світ США Ціни на житло в багатьох країнах стрімко ростуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на житло в багатьох країнах стрімко ростуть

На відміну від моделі минулого десятиліття, найбільше зростають ціни в менш населених містах, а не в центрах

9 квітня 2021, 06:26
Поділіться публікацією:

В північний захід від Лондона за десять років було побудовано 1600 будинків, а найближчим часом з'являться ще 900. У офісі продажів Bovis Homes Фліп Беглі каже, що багато бронюють заздалегідь. Так, багато об'єктів, що рекламуються в вітрині Gary DiMauro Real Estate — від особняків до котеджів — вже зайняті, повідомляє economist.com.

Ціни на житло в багатьох країнах стрімко ростуть

Ціни на житло (фото з відкритих джерел)

Наприклад, ціни на житло в США виросли на 11% протягом року в порівнянні з січнем, це найшвидше зростання за 15 років. У Великобританії вони виросли минулого року на 8%, а в Німеччині — на 9%. Ця модель спостерігається в більшості багатих країн. У 25 країнах, що відслідковуються The Economist, реальні ціни на житло виросли в середньому на 5% за останній 12-місячний період.

У багатьох країнах зростання було досить швидким, щоб привернути увагу політиків і керівників центральних банків. На відміну від моделі минулого десятиліття, найбільше зростають ціни в менш населених, але все ж зручних місцях, а не в центрі міста. Covid-19, схоже, поклав початок пошуку затишного і комфортного місця, здатного пережити пандемію.

Нагадаємо, Українці мають право отримати субсидію не тільки, якщо є власниками житла, а й у разі, якщо вони орендують квартиру або будинок. Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна в інтерв'ю виданню "Факти". Однак для цього слід дотримуватися однієї умови — власник будинку і орендар повинні укласти офіційний договір оренди. Тоді людина, яка знімає квартиру і отримує невеликий прибуток, може отримати часткову компенсацію витрат на опалення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини