Головна Новини Світ США Дебати показали, яку стратегію Трамп обере, щоб зупинити війну Росії в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Дебати показали, яку стратегію Трамп обере, щоб зупинити війну Росії в Україну

Дональд Трамп у разі перемоги на виборах буде робити ставку на стратегічну паузу у війні в Україні, вважає політолог Сергій Таран

28 червня 2024, 15:09
Поділіться публікацією:

Хороша новина про дебати Байден-Трамп – це те, що зовнішня політика стала чи не головною темою під час дебатів, вважає політолог Сергій Таран.

Дебати показали, яку стратегію Трамп обере, щоб зупинити війну Росії в Україну

Дональд Трамп

За його словами, в останні десятиліття претенденти на посаду американського президента зосереджувалися насамперед на внутрішніх питаннях. Цього разу, каже експерт, світові проблеми стали ключовими. Навіть для Трампа, який досі обіцяв відгородити США від світу політичною і навіть фізичною стіною.

"Це сигнал до того, що США за будь-якого президента будуть займати активну роль у світовій політиці. Критика Трампом хаотичного виведення військ з Афганістану, яке сталося у часи Байдена теж на це натякає", — говорить Таран.

За його словами, Трамп після наполегливих уточнень журналістів наголосив, що "умови" висунуті диктатором Володимиром Путіним для "припинення війни" в Україні неприйнятні. Але, додає політолог, треба розуміти також, що Трамп вкотре повторив, що буде будь-що намагатися завершити війну "дуже швидко".

"І хоча жодної конкретики як саме це відбуватиметься Трамп не надав, схоже, що ставка на "стратегічну паузу" у російсько-українській війні стане першим зовнішньополітичним кроком США у разі повернення Трампа до Білого дому", — підкреслив політолог.

При цьому він вважає, що ставки Трампа вищі, ніж це здається. Адже у випадку провалу цього Плану Трампу вже не буде на кого нарікати, і тоді треба буде пропонувати радикальніший План Б.

"І поки невідомо чи він на нього готовий. Хоча чекати на ясність залишилося справді недовго. Восени буде остаточним зрозуміле і ім’я наступного президента США і плани цього президента на протистояння з Росією", — підсумував Таран.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Джо Байден не переможе на виборах, якщо успішно не вирішить ситуацію в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини