Головна Новини Світ США Держдеп натякнув, що Україна вже може завдавати ударів углиб Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп натякнув, що Україна вже може завдавати ударів углиб Росії

У США вважають, що Україна била по РФ своєю зброєю, вони може це робити й надалі

сьогодні, 07:38
Поділіться публікацією:

Києву не потрібен дозвіл Вашингтона чи когось ще з партнерів, щоб завдавати ударів у відповідь по цілях углиб Росії, адже українське командування може використовувати зброю, яка виробляється в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Держдеп натякнув, що Україна вже може завдавати ударів углиб Росії

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

"Вони є суверенною країною і можуть використовувати зброю, яку виготовили самостійно, а її багато. Подивіться на програми, які вони запровадили протягом останнього року. А також, якщо ви поглянете на зброю, яку ми їм надаємо, ми чітко дали зрозуміти, що вони можуть використовувати її для ударів у відповідь по російських цілях через кордон, з яких проводяться атаки. Тож Україна має величезну кількість засобів для захисту", — зауважив представник Держдепартаменту США.

Водночас, він додав, що США "завжди дивляться на додаткові інструменти", які можуть надати Україні.

При цьому представник Держдепу прямо не відповів на запитання журналістів, чому США не знімають обмеження на далекобійні удари в глиб Росії американським озброєнням. Дипломат повторив тезу про те, що США розглядають усі можливості, всю тактику та всю підтримку, яку вони надають Україні загалом. Тому, коли Вашингтон затверджує будь-яку нову систему озброєння чи будь-яку нову тактику, він дивимось, як це вплине на все поле бою та всю стратегію України. Таку тактику США продовжують використовувати і надалі, уточнив Міллер.

Він нагадав, що під час візиту президента України Володимира Зеленського до США президент Джо Байден анонсував додаткову військову допомогу для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Володимир Путін так боїться ударів углиб РФ: чи це може змінити хід війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини