Головна Новини Світ США Держдеп різко відповів Росії за відмовку про військові навчання на кордоні з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп різко відповів Росії за відмовку про військові навчання на кордоні з Україною

США вкотре закликали Росію знизити напругу на кордоні з Україною та повернути свої війська до місць постійної дислокації

11 січня 2022, 07:17 comments1075
Поділіться публікацією:

Перший заступник держсекретаря США Уенді Шерман за підсумками переговорів США та Росії зазначила, що Вашингтон чекає від Москви на конкретні меседжі, що свідчать про деескалацію ситуації на кордоні України. Першим таким меседжем має стати команда Кремля всім військовим підрозділам РФ повернутися до місць постійної дислокації. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "РБК-Україна".

Держдеп різко відповів Росії за відмовку про військові навчання на кордоні з Україною

Уенді Шерман. Фото з відкритих джерел

При цьому Уенді Шерман жорстко відповіла на відмовку свого російського колеги Сергія Рябкова про те, що Росія не збирається нападати на Україну, а російські війська, які зафіксувала американська розвідка біля українського кордону, розташовані там для навчання. Шерман заперечила, що Росія ніколи б не проводила таких вчень, щоб послати 100 тисяч військових до самих кордонів іншої суверенної держави. У цьому випадку йдеться про Україну.

Також Уенді Шерман зазначила, що спроби будь-кого припинити політику відкритих дверей НАТО не мають успіху. Вашингтон стояв та стоїть на тих самих принципах – двері у НАТО відчинені для всіх без винятку та ніхто сьогодні не може закрити двері у НАТО для інших країн, які прагнуть цього членства.

Зазначимо, переговори між США та Росією, які пройшли у Женеві, якраз і були присвячені ключовому питанню про нерозширення НАТО. Це і було головною вимогою Кремля до США щодо так званих гарантій безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — генсек НАТО Єнс Столтенберг хоче компромісу з Росією, запевняючи, що діалог і примирення з Москвою підуть усім на благо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини