Головна Новини Світ США Держдеп США: ми не заявляли, що Путін ухвалив остаточне рішення щодо вторгнення в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп США: ми не заявляли, що Путін ухвалив остаточне рішення щодо вторгнення в Україну

США готові сісти за стіл переговорів із Росією, але тільки після того, як Москва відведе свої війська від України

15 лютого 2022, 08:00
Поділіться публікацією:

Останні дані, які має американська розвідка, свідчать про те, що в Кремлі ще не ухвалили остаточного рішення щодо вторгнення російських військ в Україну. При цьому посилення російських військ біля українського кордону не припиняється. Це посилює занепокоєння. Як передає видання "Коментарі", про це на брифінгу розповів речник Держдепу США Нед Прайс.

Держдеп США: ми не заявляли, що Путін ухвалив остаточне рішення щодо вторгнення в Україну

Нед Прайс. Фото: з відкритих джерел

Прес-секретар зазначив, Вашингтон ніколи не стверджував, що офіційним особам США достеменно відомо, що президент Росії Володимир Путін ухвалив остаточне рішення щодо вторгнення російських військ в Україну. Саме тому США продовжують робити всі зусилля, щоб вирішити напружену ситуацію виключно дипломатичним шляхом.

При цьому Прайс наголосив, що дії, які проводить Москва, показують, що вона готується до масштабного вторгнення на територію України. Про це свідчить збільшення концентрації військової техніки та військового контингенту біля українського кордону. Зокрема, насторожує, що Росія поставила свою артилерію в бойові позиції, тому вона готова до оперативного розгортання та застосування у бойових діях.

За словами Неда Прайса, США готові сісти за стіл переговорів з Росією, де обговорити безпеку в Європі, але насамперед Кремль має зробити все, щоб знизити градус ескалації. Першим кроком має стати відведення російських військ від українського кордону.

Читайте також на порталі "Коментарі" – підсумки розмови Зеленський-Байден: експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню розповіли, яку реакцію чекати від США і чому Байден до Києва не прилетить.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини