Головна Новини Світ США Держдеп відповів, чи змінилася позиція США щодо ударів по РФ після отримання Україною F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп відповів, чи змінилася позиція США щодо ударів по РФ після отримання Україною F-16

Вашингтон поки що не готовий переглядати свою позицію щодо дозволу на удари ЗСУ вглиб РФ

6 серпня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:

Вашингтон прийматиме рішення щодо використання наданої Україні американської зброї та встановлених обмежень на удари по території РФ залежно від ситуації на полі бою. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив речник Державного департаменту США Метью Міллер повідомляє "Голос Америки".

Держдеп відповів, чи змінилася позиція США щодо ударів по РФ після отримання Україною F-16

Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

Журналісти попросили Метью Міллера відповісти на питання про встановлені Штатами "табу" на удари ЗСУ по території країни-агресора. На це представник Держдепу підтвердив, що позиція офіційного Вашингтона залишилася незмінною, зокрема після отримання Україною першої партії винищувачів F-16 від західних партнерів.

Говорячи про ймовірність розширення дозволів для української армії на завдання ударів по військових об'єктах у глибині Росії, Міллер зазначив, що його відповідь "не змінилася".

"Ми продовжуємо дивитися на потреби українських військових, оцінюємо безпекову ситуацію і намагаємося реагувати на їхні потреби", — сказав представник Держдепу.

Метью Міллер додав, що цей процес "відбувається від початку і донині".

"Таким чином, ми приймаємо відповідні рішення щодо зброї, яку ми надаємо Україні, а також щодо обмежень, якщо такі є, які ми накладаємо на використання цієї зброї", — заявив Міллер.

Водночас представник Держдепу не дав чіткої відповіді на питання щодо розширення можливостей західних партнерів та членів Північноатлантичного альянсу на збиття російських ракет, які агресор запускає для ударів по Україні.

Він зазначив, що таке рішення "мають прийняти члени НАТО колективно".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи зможуть F-16 вплинути на війну в Україні: яка перевага буде над російським літаками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини