Головна Новини Світ США Держдеп відреагував на бажання деяких союзників України розпочати навчання українських пілотів
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп відреагував на бажання деяких союзників України розпочати навчання українських пілотів

У Держдепі наголосили, що мета країн Заходу – зробити разом все можливе для того, щоб Україна мала засоби для захисту своєї територіальної цілісності

16 травня 2023, 09:45 comments1778
Поділіться публікацією:

США досить стримано відреагували на наміри низки країн розпочати навчання українських пілотів на сучасних західних винищувачах. У Держдепі США вважають важливим процесом такі наміри. Про це на брифінгу заявив заступник речника Державного департаменту Ведант Пател, повідомляє портал "Коментарі".

Держдеп відреагував на бажання деяких союзників України розпочати навчання українських пілотів

Держдеп США. Фото: з відкритих джерел

"Це важливий процес, пов'язаний з тим, що альянс, низка країн, надає важливу оборонну допомогу нашим українським партнерам", – наголосив Ведант Пател.

Представник Держдепу наголосив, що мета країн Заходу – зробити разом все можливе для того, щоб Україна мала засоби для захисту своєї територіальної цілісності та суверенітету.

"І ви бачили, як багато країн активізувалися і ділилися системами, навчали людей, і ми з нетерпінням чекаємо на поглиблення нашого партнерства для того, щоб зробити це і зіграти свою роль також", – підкреслив Пател.

Раніше стало відомо, що Великобританія погодилася влітку розпочати навчання українських пілотів та вже зараз працює з іншими країнами над можливим наданням винищувачів F-16 Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку багатоходівку задумав Путін та Пригожин – що вже почало відбуватися у Бахмуті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – травневий європейський марафон президента України після Фінляндії та Нідерландів продовжили Італія, Німеччина та Франція. Які висновки можна зробити після візитів до двох останніх (лідери ЄС, учасники сумнозвісних Мінських угод)? Про що в цілому говорить ця євроактивність Володимира Зеленського, який також відвідав Велику Британію? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини