Головна Новини Світ США Держсекретар США може прилетіти в Україну - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Держсекретар США може прилетіти в Україну - ЗМІ

Однак Держдепартамент США не став коментувати інформацію про те, що президент Джо Байден має намір в травні відправити в Україну держсекретаря Ентоні Блінкена

27 квітня 2021, 04:30
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен може прилетіти в Україну в травні. Про це інформує телеканал CNN з посиланням на джерело в українському уряді, знайоме з ходом переговорів.

Держсекретар США може прилетіти в Україну - ЗМІ

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

За даними ЗМІ, подібний візит може знизити хвилювання Києва на тлі можливої зустрічі президентів Росії і США Володимира Путіна і Джо Байдена.

"Той факт, що адміністрація Байдена за кілька тижнів до вагомість цієї події може відправити свого головного дипломата в Україну, дасть чіткий сигнал про те, що Вашингтон підтримує дану східноєвропейську країну і цінує її як союзника", — повідомляє телеканал.

Однак Держдепартамент США не став коментувати інформацію про те, що президент Джо Байден має намір в травні відправити в Україну держсекретаря Ентоні Блінкена.

Нагадаємо, Кремль висунув пропозицію США перезавантажити відносини і обмінятися гарантіями невтручання у внутрішні справи один одного. Крім того, Росія запропонувала відновити профільні канали діалогу щодо запобігання хакерських атак і розвивати відносини в сфері інформтехнологій на вищому рівні. Також в МЗС Росії повідомили, що мають намір укласти угоду про запобігання інцидентів в інформпросторі та обмінятися гарантіями невтручання у внутрішні справи один одного. У міністерстві також підкреслили, що в пропозицію Москви входить прийняття політичного зобов'язання про не нанесення першими удару з використанням ІКТ один проти одного.

Починаючи з п'ятниці, 23 квітня, повинен початися виведення російських військ, що дислокуються неподалік України. Судячи із заяв Міноборони Росії, окремі підрозділи відступлять як від українського кордону, так і з анексованого Криму. "Коментарі" поцікавилися в експертів, навіщо РФ потрібно було "брязкати зброєю", а потім спокійно піти. Фахівці розповіли, чи варто Україні і Заходу розслаблятися. Думки експертів можна прочитати в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: CNN
comments

Обговорення


Новини