Головна Новини Світ США Дипломати США нагадали владі Болгарії, чий Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломати США нагадали владі Болгарії, чий Крим

Посольство США в Болгарії опублікувало заяву, в якій висловило стурбованість у зв'язку з недавніми заявами болгарського президента Румена Радєва про приналежність українського Криму.

22 листопада 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Посольство США в Болгарії оприлюднило заяву, якою засудило публічну позицію болгарського президента Румена Радєва щодо неефективності санкцій Москви за її анексію Криму. Також лідер болгар запропонував звернути увагу на символіку, що розвивається сьогодні над Кримом, зробивши висновок, чий насправді сьогодні Крим. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише "Європейська правда".

Дипломати США нагадали владі Болгарії, чий Крим

Штати стурбовані заявами Румена Радєва. Фото: з відкритих джерел

У США схвильовані позицією президента Болгарії Румена Радєва, який публічно заявив про те, що анексований Крим – це частина Росії.

У заяві Посольства США в Болгарії йдеться про те, що Вашингтон, Група семи, ЄС і НАТО ніколи не мали суперечок щодо єдиної виразної позиції, яка полягала в тому, що незважаючи на спроби Росії анексувати кримський півострів, світова громадськість вважає, що це частина української. території, яка була окупована.

Дипломати нагадали, що Болгарія була серед тих країн, які у серпні цього року взяли участь у саміті Кримської платформи, де чітко заявили про належність Криму до України. Також на цьому саміті було заявлено спільну позицію всіх присутніх про те, що міжнародне співтовариство робитиме все можливе для того, щоб не дозволити Росії продовжувати анексію української території.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна не потерпить заяв від перших осіб Болгарії про "російський Крим". У МЗС України попросили посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева надати чіткі пояснення щодо офіційної позиції Софії, а також зажадали від Болгарії знову чітко озвучити свою позицію по Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини