Головна Новини Світ США Для США військові КНДР в Україні не є ескалацією в війні: названо цинічну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Для США військові КНДР в Україні не є ескалацією в війні: названо цинічну причину

В США ескалацією вважають тільки все те, що може нашкодити РФ

сьогодні, 09:42
Поділіться публікацією:

Для Білого Дому направлення північнокорейських військовослужбовців на війну в Україну не є ескалацією, відзначає політолог Петро Олещук. За його словами, американці і надалі робитимуть вигляд, що абсолютно нічого не відбувається.

Для США військові КНДР в Україні не є ескалацією в війні: названо цинічну причину

Військові КНДР

"Ескалація, це коли гірше стає рашці. Наприклад, у результаті спецоперації дронами виноситься черговий НПЗ. Тоді це "ескалація", про яку говорить міністр оборони США і каже, що так не можна. Якщо ж "виносять" українські ТЕЦ — це не ескалація. Це, звісно, неприємно, але ж не так, щоб якось допомагати українцям. Якщо українські ракети летять у російські військові об'єкти — це ескалація. Якщо російські ракети летять в українські дитячі лікарні — це не ескалація. Це просто чергові проблеми України", — говорить Олещук.

Окрім того, підкреслює політолог, якщо війська НАТО заходять на територію України навіть просто, щоб там постояти або брати участь у навчанні українських військових — це сама страшна ескалація, про яку навіть думати ніяк за жодних обставин не можна.

Втім, додає Олещук, якщо росіяни досягають угоди з північнокорейцями і останні посилають війська на війну проти України — це просто нові проблеми і втрати для України. Ескалації тут для Вашингтона немає, додає політолог.

"Коротше кажучи, ескалація — це лише коли навіть теоретично може стати гірше росіянам. А коли гірше стає українцям — це просто чергові проблеми українців. Так працює логіка "деескалації", — додав Олещук.

Правда, відзначає експерт, росіяни розплатяться із Кім Чен Ином за "живий товар" не тільки доларами, кукурудзою та зерном. За його словами, росіяни додадуть до цього літаки або інших потрібні технології.

"Кім ще досить молодий. Може "кошмарити" регіон ще не одне десятиліття. І у цьому ніхто не буде винуватий окрім деескалаторів, які свого часу вирішили, що "українські проблеми" до них ніколи не озвуться" — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові КНДР знаходяться в Улан-Уде, з них формують "бурятський батальйон".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини