Головна Новини Світ США До чого привели переговори Росії та КНДР щодо надання зброї: відповідь Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого привели переговори Росії та КНДР щодо надання зброї: відповідь Білого дому

У Держдепі США підтвердили, що переговори Росії та КНДР щодо надання зброї мають розвиток

28 вересня 2023, 08:00 comments1437
Поділіться публікацією:

Під час візиту глави Північної Кореї до Росії проходили переговори про постачання зброї до РФ, і вони мають розвиток. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Держдепу США Метью Міллер під час брифінгу, пише "Укрінформ".

До чого привели переговори Росії та КНДР щодо надання зброї: відповідь Білого дому

Представник Держдепу США Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

Представник Держдепу зазначив, що сторони могли домовитися про те, що відбудеться своєрідний обмін. Північна Корея поставить Росії озброєння і боєприпаси, що запитуються, а натомість отримає технології, яких дуже сильно потребує.

У Вашингтоні вважають, що така співпраця двох диктаторських режимів підірватиме глобальний режим нерозповсюдження і порушуватиме відповідні резолюції Ради Безпеки ООН, за які проголосувала сама Росія.

"Ми неодноразово говорили про це і попереджали, що переговори про зброю між Росією та КНДР майже напевно мали місце під час поїздки Кім Чен Ина до Росії. І ми вважаємо, що вони продовжуються. Тому ми закликаємо КНДР дотримуватися того, про що вона публічно заявляла". , і утриматися від постачання зброї Росії", – зазначив Міллер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Республіки Корея (Південна Корея) Юн Сок Йоль вважає, що співпраця між Північною Кореєю та Росією є незаконною та несправедливою, оскільки суперечить резолюціям Ради Безпеки ООН та іншим міжнародним санкціям. Тим часом керівник Корейської народної демократичної республіки (КНДР, вона ж – Північна Корея) Кім Чен Ин у рамках тижневого відвідування РФ вже заявив, що підтримує всі дії Путіна, а також, схоже, отримав певні пропозиції від Кремля. Можливо, навіть ядерні, хоч керівник Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі вважає, що РФ не вестиме торгівлю ядерними технологіями з КНДР. Про що говорить співробітництво, що міцніє російсько-північнокорейське і, в принципі, все більш явне формування альянсу диктаторів? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини