Головна Новини Світ США До Сенату США внесли новий бюджетний запит: чи є в ньому допомога для України
commentss НОВИНИ Всі новини

До Сенату США внесли новий бюджетний запит: чи є в ньому допомога для України

У новому бюджетному запиті є допомога Україні, Ізраїлю та фінансування на посилення кордону з Мексикою

6 грудня 2023, 07:05
Поділіться публікацією:

Демократична більшість у Сенаті Сполучених Штатів представила пакет заходів із національної безпеки на суму близько 111 млрд доларів. Документ передбачає надання фінансової допомоги Україні та Ізраїлю, а також комплекс заходів щодо захисту південного кордону з Мексикою. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

До Сенату США внесли новий бюджетний запит: чи є в ньому допомога для України

Сенат США Фото: з відкритих джерел

Законопроєкт обсягом 167 сторінок передбачає надання понад 15 млрд доларів на підтримку України, зокрема на потреби у сферах "військова підготовка, обмін розвідданими" та "посилення присутності в зоні відповідальності Європейського командування".

Крім того, документ також передбачає виділення 10,6 млрд. доларів на допомогу Ізраїлю, з яких 4 млрд. доларів планується направити на протиракетну оборону, а 1,2 млрд. — на прискорення розробки системи протиракетної оборони "Залізний промінь".

У резюме пакету також згадується про 43,6 млрд доларів на збільшення виробничих потужностей Ізраїлю у сфері озброєнь та боєприпасів, а також на інвестиції в американську промислову базу підводних човнів та збільшення їх запасів.

У заяві, яка супроводжувала оприлюднення законопроєкту в Сенаті, голова Комітету Сенату з питань асигнувань, республіканка Петті Мюррей назвала "надзвичайно важливим продовжити нашу підтримку України в цей вирішальний момент і дати зрозуміти Путіну та іншим диктаторам, що вони не можуть просто перечекати, доки перечекають Сполучені Штати”.

"Сенаторам давно слід припинити прив'язувати партійні та екстремістські імміграційні пропозиції до широко двопартійного доповнення. Цей пакет також стимулює зусилля всього уряду, спрямовані на припинення потоку фентанілу та боротьбу з транснаціональними злочинними організаціями, що займаються його незаконним обігом", — сказала Мюррей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається в ЄС та США: чи "зливають" Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини