Головна Новини Світ США Дональд Трамп взявся за захист пам'яток
commentss НОВИНИ Всі новини

Дональд Трамп взявся за захист пам'яток

Президент США підписав указ про відповідальність за руйнування пам'яток

27 червня 2020, 14:29
Поділіться публікацією:

Американський лідер Дональд Трамп вирішив захистити пам'ятники. Згідно з президентським указом, учасникам заворушень, які руйнують скульптури, загрожують "тривалі тюремні терміни". Про те, що указ вже підписано, Трамп повідомив у себе в Twitter. Президент також уточнив, що указ набирає чинності негайно.

Дональд Трамп взявся за захист пам'яток

"Мені тільки що випала честь підписати дуже серйозний виконавчий указ, який захищає американські пам'ятники, меморіали і статуї. Довгі тюремні терміни передбачені за ці акти беззаконня, що здійснюються проти нашої великої країни", — підкреслив президент США.

Нагадаємо, що Дональд Трамп вже виступав з ініціативою ввести тюремне ув'язнення для вандалів-руйнівників. Він заявляв, що за знесення пам'ятників порушники порядку повинні отримувати до 10 років в'язниці.

Хвиля антирасистських мітингів і демонстрацій, яка прокотилася по США після смерті Джорджа Флойда, призвела до заворушень, у ході яких було знищено кілька пам'яток, зокрема президенту Ендрю Джексона. Джексона вважають неоднозначною особою в історії Америки, оскільки він був рабовласником і прихильником переселення індіанців у резервації.

Як повідомляв портал "Коментарі", активісти, які руйнують пам'ятники і ображають національні цінності повинні понести заслужене покарання. За спалення прапора США вуличним хуліганам загрожує до року тюремного ув'язнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини