Головна Новини Світ США Допомога США Україні: чи готові голосувати республіканці
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога США Україні: чи готові голосувати республіканці

Республіканці висловлюють сумніви щодо підтримки угоди про допомогу Україні

6 лютого 2024, 20:21
Поділіться публікацією:

Представники Республіканської партії США готуються зірвати двопартійну угоду про виділення фінансової допомоги Україні.

Допомога США Україні: чи готові голосувати республіканці

Конгресмени США досі не проголосували за допомогу для України. Фото з відкритих джерел

Як пише видання Financial Times, "ця угода може стати останнім шансом для адміністрації Байдена домогтися виділення нової військової підтримки для України".

Зазначається, що провідні республіканці в Палаті представників уже виступили зі спільною заявою про те, що "розгляд цього законопроєкту в його нинішній формі — марна трата часу".

Видання вважає, що законопроєкт може провалити не лише Палата представників, але й Сенат.

Financial Times пише, що законопроєкт мають підтримати щонайменше 12 із 49 сенаторів-республіканців, оскільки деякі демократи також проголосують проти нього, бо вважають запропоновані заходи з контролю за кордоном занадто драконівськими.

Крім того, відзначає видання, навіть деякі сенатори-республіканці, наближені до керівництва партії, яке зрештою схвалило угоду, вагаються, чи голосувати за неї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомий комік Андрій Лузан назвав правильним кроком плани Верховної Ради ухвалити новий закон, який посилює правила мобілізації в Україні. "Це наша країна, ми не можемо сказати: "Я не буду служити, якщо тут всі крадуть". Тому я краще піду на полігон, "політаю" на дронах, мене це заспокоює. Я це не пропагую, а просто кайфую", — сказав комік.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що військово-політичний оглядач Олександр Коваленко переконаний, що буферна зона на кордоні України з РФ не лише можлива, але й необхідна буде після закінчення активної фази війни. За словами військового аналітика, ідея демілітаризації кордону РФ важлива для забезпечення майбутньої безпеки України на покоління вперед. Олександр Коваленко вважає, що глибина буферної зони має сягати близько 50 км.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини